söndag 10 december 2023

Julbord

Ett evenemang som varit på pause i några år pga pandemi och sedan renovering är ett av de mysigaste, mest barnvänliga, gemytligaste julborden jag varit på. Nämligen julbordet i Munkflohögens bygdegård. 

Några av byborna dekorerar med julgran, lampor, ljus och kulörta lyktor. Man får glögg när man kommer och därefter ett klassiskt julbord. Inget överdåd, men ändå allt man kan tänkas vara sugen på och lite till. Alla får julmust till maten och till kaffet bjuds det på pepparkakor och julgodis. 

Att en familj på 4 personer kan gästa ett sådant kalas för 700 kr tillsammans känns otroligt prisvärt. Tage åt förvisso en stut med ost utan smör och Dagny åt några köttbullar och russin. Samt någon pepparkaka och lite julgodis, men ändå! 

Barnen och de vuxna kan köpa lotter med många många vinster så båda barnen hade turen att få vinstlotter och gå fram och välja något. Så uppskattat. Dessutom fick alla barn komma fram på slutet av kvällen och få en varsin julgåva iform av chokladtomtar mm. 

Alla kom inte med på bild tyvärr, men vi åkte hela familjen samt Micke. Väl i Munken träffade vi Jeanette, hennes tre barn, Dagnys klasskompis Lea och hennes familj samt flera andra bekanta. 

Dagny var inte allt för förtjust över idén att åka på julbord innan vi kom oss iväg. Men på vägen hem sa hon: "Jag gör gärna om det här". 

Jag inser att det är ett stort arrangemang och att de eldsjälar som ställt till med detta julkalas har lagt ner stor möda, helt ideellt. TACK! 

Jag är tacksam över att vi, hela familjen, fick möjligheten att gå på detta välordnade julbord i Jämtland mysigaste Bygdegård från kanske början av 1900-talet. Det var bara Ulla Billkvist som fattades på scenen, men där hängde kulörta lyktor över en vacker julgran istället. 

Lea och Dagny med sin lottvinster.

Tage var taggad och busade sig svettig med Elsy.



En fin julgrupp som vi vann i vuxenlotteriet.
Jag och barnen gick fram och förvånande nog
var det just denna blomma vi kunde enas om.  


Lilla Valter som blivit lite större. 
Vi beslutade att åka skidor i vinter. 😊
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar