fredag 13 september 2024

Köpt ny bil

När Anders säger "Rep ej lönsamt" så tvivlar jag inte en sekund på det. Men jag ska villigt erkänna att både jag och framförallt Dagny kommer att sakna vår Ford Mondeo. Eller "Volvomondeon" som Dagny kallat den i flera år. 

Den har varit så behändig och bra på alla vis. Inget utöver men absolut en jättebra bil. Vi hade en likadan innan och trivdes så bra med den så vi köpte en till när föregångaren rasade. 

Vi köpte Mondeon för 12 000 kronor för 6 år sedan och har kört den mycket. Under åren har Anders bytt och lagat saker på Mondeon men nu är den finito. Vi kör Ford 56:an och Amazonen mycket men till vintern behöver vi ha två bruksbilar av modernare slag. 

Vi är inte trogna ett speciellt bilmärke utan kan tänka oss bilar från både Sverige, USA, Tyskland och Japan. Men franska, italienska och de flesta engelska bilar får andra människor köra. Helst inte vi. 

Vi har även varit väldigt nöjda med vår snart 20 år gamla Volvo XC70 som inhandlades 2018 för 28 tusen kronor. 
Så när det igår dök upp en prisvärd och påkostad Volvo med 25 år på nacken för 8 tusen riksdaler med en trasig generator i Trångsviken så slog vi till snabbt! 

Det var nog tur för väldigt billiga bilar är inte lika lätta att hitta längre. De säljs fort och denna bil hade redan en kö av spekulanter som ville komma och kika om inte vi skulle ha den. 

Att köpa gamla grejer är alltid ett lotteri. Somliga saker håller länge. Annat går sönder snabbt. Så är spelreglerna för alla. 

Men jag har turen att leva med en man som kan laga bilar. Det är verkligen en lyx som jag har vett att uppskatta!

Anders har hållit oss rullande med lågprisbilar, minst 2 stycken, i 20 års tid. Det har alltid funnits bilar men aldrig billån. Även en äldre snöskoter, åkgräsklippare, traktor, barn4-hjuling, hästtransport mm. 

Sån himla lyx! Priset, eller baksidan av myntet, är att fordonen titt som tätt går sönder och det kan skapa stress. Men för egen del, och även för Anders, är moderna "rövförflyttare" så himla ointressanta så ingen av oss vill lägga mycket pengar på någon modern bruksbil. 

Självklart om vi badade i pengar, så skulle även vi unna oss en varsin fet, modern och bekväm bil som förhoppningsvis inte går sönder titt som tätt. Men som livet ser ut nu: 
Absolut inte! 
Det finns roligare saker att lägga våra pengar på. Jag skulle exempelvis mycket hellre lägga en stor summa pengar på en svinfrän custombil, än en trist bruksbil. 

Äldre, billiga, moderna bruksbilar är aldeless för bra och bekväma för att jag ska tråna efter annat. Att Anders kan laga är det som möjliggör det hela. Det är jag så tacksam för!

Så välkommen till familjen vår nya fina 99:as Volvo V70! Hoppas du rullar minst lika länge som "Volvomondeon"! Härligt med automatbil igen! 🤩



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar