söndag 1 september 2024

Damrally 2024

Stor eloge till veteranbilklubbens roliga arrangemang Damrally med så många ideella insatser. Det är jättekul!

Men en sak har jag insett efter att varit med några år:

Att vinna pris är helt prestigelöst!

Ifjol var vi Lag Ladybugs och letade fram röd-svarta kläder ur gömmorna och på loppisar. Inte jätteavacerat men vi vann då ett pris. 

I år hade vi avancerat avservärt till bensinmack-tjejer, Gasoline Girls. Ur våra samlingar och från loppisar har vi fixat autentiska klänningar med Texaco, Koppartransskjorta, rekvisita kring bilen med bla äldre mackprylar, Hemmets journal från 1956 (samma årgång som bilen). Bara att Britt-Inger vaskade fram en varsin äldre likvärdig skinn och mockajacka hade wow-faktor. 

Konkurrensen var hård! Det var SÅ många som gått all in och dekorerat sina bilar, valt tema inte bara efter årsmodell utan även efter stuket på bilen, rekvisita med det lilla extra, köpt handsydda äldre klänningar på auktioner som satt som smeck osv. Ruggigt bra ekipage med andra ord. Så kul att se! 

Döm om min förvåning, loppisråtta som jag är samt insnöad motor och vintagemänniska, när många av prispokalerna gick till deltagare av kalibern "vi klickar hem likadana kinatillverkade plagg från Shein eller Partykungen". 

Jag minns fjolårets bakstrabrudar som hade gammal bakafjäl och baktråg på takräcket på sin gamla Opel, bjöd på hembakat tunnbröd och alla var draperade i helt tidsenliga bakstrakläder. Eller sjuksköterskebilen för några år sedan som sytt upp egna tidsenliga förkläden och hättor till alla och dekorerat bilen med röda korset. Inga priser! 😳

Nästa års tema är redan uttänkt och det är så kul! Säkerligen inga priser i sikte men nu har ju poletten ramlat ner. Arrangemanget är fantastiskt. Tävlingsmomentet helt meninglöst. ❤️

Mackkvinna i den nya loppade
Koppartransskjortan. 🥰

Britt-Inger, jag, Margareta och Marie. 
Lag: Gasoline Girls. 
Så nöjd med våra outfits!

Familjen kom och kikade på 
starten på Stortorget. 


Bara prima Norderåsenbrudar! 
Plus Marie som ju är i byn ganska mycket. ❤️





Carina med vänner åkte i hennes Buick.

Hemmets journal från samma år som Forden. 
1956. 




Vi raggade kunder genom att bjuda på
tidsenligt godis. Marianne. 🥳

En fantastisk dag med fantastiska kvinnor! 
Marie, Bingan, jag och Maggan. 




Jättegod mat och trevlig tillställning 
på Hägragården när vi kom i mål.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar