söndag 8 september 2024

En grillplats

I veckan var barnen hemma och sjuka. Sen smittade de även mig. Jag känner mig mycket piggare men hostar och snorar fortsatt. Barnen är friska igen och ska gå på skolan imorgon. 

Dagny åkte till en kompis i grannbyn i några timmar och sedan var det premiär på hennes dans denna termin. Ny tid, nya dag och ny grupp men på samma dansstudio. 
Show 4 all. 
Först var hon tveksam till att fortsätta dansa. Men under sommaren kom hon fram till att hon absolut ville det. Så vi hade tur som lyckades få en plats. På tisdag är det Bollkul för Tage och på onsdag börjar Dagny på scouterna i Lit. 

Jag vill verkligen att barnen skall testa och utvecklas genom olika aktiviteter men det får heller inte blir för mycket. 1-2 grejer var känns nog ganska lagom. Vi gör mycket själva på fritiden också så det är viktigt att det inte blir för mycket. För allas vår skull. Trots! Att det finns så mycket kul att göra och bli entusiastisk inför. 

Anders och Tage har hjälpts åt idag med ett väldigt trevligt tillskott på hemmafronten. 
De återbrukade vår gamla betongring till vattenbrunnen och påbörjade projektet grillplats! 
Så himla mysigt inför vintern, men även resten av året. 

Då ringen står där det lutar så pallades större stenar in under kanten i sluttningen. Sedan las större stenar i botten av betongringen för att spara på grus. Slutligen fyllde Anders och Tage på med mindre grus. 

Vi ska skaffa ett grillgaller och Anders ska inventera vad vi har för virke och bygga några enkla bänkar runt grillringen. Så roligt och tillfredsställande att göra detta lilla projekt för trivseln här hemma! 

Dagny blev så glad och överraskad när hon kom hem från dansen! Hon vill att vi ska inviga grillplatsen i höst och grilla marshmallows.

Jag lagade enkel middag, färdig pitepalt. Sen fick båda barnen bada skumbad 
klippa naglar mm. För imorgon är det skola igen. Tage fick dessutom håret klippt av mig idag. 

Tack dagen! 











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar