onsdag 22 november 2023

Täcken & diskmaskin

Denna vecka, som råkar sammanfalla med black week, har vi investerat i 2 bra saker till familjen. 

En "nödvändig" men lite bitter utgift, och en som på något sätt kändes lite mindre "onödig".

Vår diskmaskin har pajat. Efter ungefär 10 års tjänst hos Familjen Rasmusson med väldigt kalkrikt vatten sa den upp sig. Anders kollade såklart om den kunde tänkas gå att laga först. Men det var lite för många olika parametrar som var dåliga. 

Diskmaskin är ungefär lika värdefullt för oss som inomhustoalett så vi kollade raskt av marknaden i stan och på nätet. Den billigaste (av välkänt märke) var 2000 kronor dyrare i stan än en motsvarande på nätet. Vi slog till på en Cylinda med KORG för bestick (mycket viktig detalj) samt hemkörning på nätet. Vi räknar dagarna tills den anländer. 

Man kanske ska vara nöjd om en diskmaskin håller i 10 år? Fast den ger ju liksom ingen förbättring. Ut med en trasig och in med en likvärdig och fyra tusen kronor borta på oförutsedda utgifter. 

Ett inköp som dock både var planerat och ökar trivseln här hemma gjorde jag igår. 
Vi har nämligen haft lite skralt med sköna vintertäcken.

Nu när Dagny tom beklagat sig över sitt tunna sommartäcke kände jag att det var dags. 

Jag kollade runt och såg att Jysk hade ett varmt täcke, Kvitekoll, till ett bra pris (400:-) och med många goda vitsord. Täcket omges även av ord och symboler som klingar bra i mina öron: 100% recycled, Made in Norway, Oeko tex samt diverse symboler som verkar bra. 

Dessa täcken råkade även vara på halva priset just nu. Så för 200 kr var fick vi alla i familjen ett varsitt nytt varmt, lätt, skönt vintertäcke. 

Vi sov med dom i natt och de var verkligen sköna! 








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar