torsdag 1 juni 2023

15 år i Norderåsen

Idag den 1 juni för 15 år sedan fick vi tillträde till Gungård. 

Ett eftersatt hus med fönsterkarmar som gick att gräva bort med fingrarna. Ett tak som läkte. En källargrund som rasade in när Anders tog bort den ruttna källardörrkarmen. 

En skorsten med stora hål i. En söndereldad järnspis. Undermålig isolering och brist på både vitvaror och element. Ett torp med bara kallvatten och utan handfat på wc, en stege till övervåningen och en igenvuxen trädgård. 

Inget av husen hade sett en färgburk på många år. Det var ingen idé att ens lägga pengar på en besiktning då vi förstod att PRECIS allting behövde göras vid. 

Ibland är det lätt att fokusera på de saker som är kvar. Den sista elen, lister, mm. Men jäklarns vad vi har åstadkommit under dessa 15 år! 

Vi har skapat vår drömgård med stor verkstad, fint stall, hundgård, punchveranda, fina beteshagar, vindskydd, kaninhus, rosenbuskar, fruktträd och nu egen roddbåt! 

I stort sett allt på huset är renoverat. Nytt tak, ommurad skorsten, ny vattenbrunn, dränerad och flidd grund, nytt avlopp, ny isolering, ny trappa, nytt badrum, nytt kök, varmvatten, tvättstuga, nya fönster och dörrar, ommålad fasad mm.

Vi har tillsammans lagt mycket tid, prioriteringar, arbete och pengar på vår lilla gård. Samt lejt in grymma hantverkare mellan varven. Ibland har vi jobbat på och ibland tappat styrfart.

Vi är eniga om att vi ångrar ingenting men skulle inte vilja göra om det. Hade vi förstått hur mycket som krävdes innan hade vi inte köpt ett så eftersatt ställe. Det har varit en prövning att bo och leva i en pågående renovering under så lång tid och att ha så många måsten hängande över sig. 

Jag hade aldrig nått hit utan världens bästa make! Jag är tacksam över att vi delade samma vision och vägen dit, fast den varit nog så kämpig ibland. ❤️❤️❤️





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar