lördag 3 juni 2023

Fina stunder, magsjuka och en tupp

Dom ringde från förskolan och meddelade att vår son blivit magsjuk igen. Anders åkte direkt och hämtade tills att jag kunde komma hem och byta av honom i vabbandet. Tage har varit ganska medtagen. Ingen aptit och trött. Vi andra har dock klarar oss undan magsjuka. 

Dagny åkte på en rolig skolutflykt med klassen till Jamtli. Hon var så nöjd när vi hämtade henne. Tage fick vänta i bilen. 

När jag nu varit hemma med sjuk son så har jag passat på att plocka här hemma. Våra kläder har varit kaos men nu äntligen är snart allt tvättat, sorterat och invikt. Jag och Dagny gick igenom alla hennes kläder för att se om det fanns sånt att rensa ut. För smått eller sådant hon inte trivs i. Det blev en liten påse som skall vidare till Elsy och Ottilia. 

Tage fick ett gäng nya kläder från Dexter. Det mesta sådant som passar nu samt 2 jättebra jeans i kommande storlek. Dom har lite samma kroppsform de två gossarna så Dexters kläder sitter alltid jättebra på Tage. Så även Tage fick gå igenom alla sina kläder och det blev en kasse kläder till lilla Loke också. 

Jag har också fått mer kläder av vänner som rensat ut. Bla jättebra träningskläder av Sabina och Jeanette. Jag har provat, funderat och gått igenom. Sparar finfina saker som sitter bra på mig och lämnar resten vidare till Robin Hood eller Röda korset. 

Vi har ätit god vardagsmat med bla svinnköttfärs och en paj gjord på sånt som behövde ätas upp. 

Anders har hjälpt en kompis som blivit sjuk att hämta en bil i Ramsele och besiktiga två av hans fordon. Då ett av fordonen hade skylift så passade han på att sätta upp vår "nya" vindflöjel som legat till sig några år nu. När vi köpte den var vi fundersamma om det skulle vara en hund, en raggarbil eller en häst. Vi enades tillslut om att vi ville ha en vacker, ståtlig, klassisk tupp. En sån fick det bli, och den pryder nu sin plats så väl! Anders passade även på att sätta in en ventilationsgaller på garageväggen. 

På fredagskvällen blev det en skön ridtur med Lisa och Petra. När vi kom tillbaka till byn ville Dagny och Signe rida lite också. Jätteroligt! Dagny hade sedan fredagsmys med Signes familj. Tage var ute med Anders och hjälpte honom att laga gräsklipparen. Det var en kontakt som var trasig. Idag lördag har äntligen Tages magsjuka gett med sig och även de efterföljande timmar efter sista symptom. Skönt!

Vi har även gosat med kaniner, badat Karo, kvällsmyst med Anders, pärlat, byggt med lego, gjort armband och fått en del städ gjort. 

Dagar med bra innehåll utom magsjukan. 


































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar