fredag 30 juni 2023

Ljuva sommarvardag

Vilka fina dagar! En eftermiddag hälsade jag och barnen på Nisse och Heléne. Under flera år när jag hade Oddur hos dom sågs vi varje dag. Nu är det väldigt mycket mer sällan men så fint när vi väl träffas. Dit kom även Ida och tre av hennes fyra barn. Rasmus, Allan och nya bedårande lilla Alfred. Tage och Allan hade jätteroligt och lekte jättebra ihop. 

Jag har passat på att klippa barnens hår. Dagny  ville ha lugg och topparna klippta. Tage fick sin vanliga korta sommarfrisyr. Nu är det bara Anders kvar... 😌

Vi har även haft besök av barnens goa vänner. Nour och hans pappa var här en dag. Vi badade i sjön, kaningosade (Nour är så förtjust i Dumle) och sen fick barnen rida en sväng på hästarna. 

Grannbarnen kommer och går och flera av bybarnen leker och far fram och tillbaka i gårdarna. Dom har så roligt! Igår satte Dagny och Signe igång med att bygga sig en Cirkus. De tänkte även sova i sitt nya tält på natten. Signes mamma kom över med liggunderlag och sovsäck. De blev kvar i tältet länge den kvällen men sen kom de insmygande och somnade i Dagnys rum lagom till regnet hördes på plåttaket. Klockan hade nyss slagit 24. 

Jag och Maja kom oss iväg på en varm och rolig ridtur. Hästarna var taggade och satte av i en väldig fart när vi galopperade. Jätteroligt att få gasa på efter en lång fin gräsväg i skogen på andra sidan järnvägen. Igår kom bästa, kloka hovslagar-Sara och slog på nya järnskor på  hästarna. 

Idag har Tage snickrat och sågat. Dagny och Signe har gjort parfym för fulla muggar som de tänkte sälja till förbipasserande. Jag och barnen tog oss även en cykeltur och blev bjudna på fika hos Micke och Britt-Inger. Där fick vi även träffa Olov. Så kul! 

På kvällen kom regnet och barnen pärlade lite. Dagny påbörjade en pärlplatta till sina nya idoler Dolly style. Tage pärlade en bläckfisk. När Anders kom hem från jobbet åt vi en svensk kyckling tillagad i vår braiga lergryta som jag fann på en loppis. Ikväll blev den perfekt! 



Nisse och Heléne 

Alfred 6 månader.

Tage snickrar, Winston myser.

Dumle med sina tjejer. 

Allan kör bil. 

Signe, Tage och Dagny. 








Pärlplatta till Dolly style. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar