tisdag 1 november 2022

Nytt avlopp

För ungefär ett år sedan såg jag en vit bil backa ut från vår gård när jag kom tillbaka från en hundpromenad. En vecka senare kom det ett brev och en ganska saftig räkning från kommunen på att tre personer hade varit och kontrollerat våran avloppsbrunn. Då den inte höll dagens mått och regler blev vi tvungna att byta den. 

Vi köpte en ny i betong från Föllingesågen, efter rekommendationer från Anders vän Daniel, som jobbar med just brunnstömningar. Han sa att han bevittnat så många plastbrunnar som 
gått sönder pga tjälen mm. Vi följde hans råd och slog till på en stor trekammarbrunn i betong. Ett annat råd vi fick var att anlita ett grävföretag i Österåsen. Anders kontaktade dom för en tid sedan och de sa att de kunde komma till hösten. Sedan några dagar tillbaka är de här och gör ett toppenjobb med vårat nya avlopp. 

Igår knackade det även på en elektriker hemma hos oss. Han jobbar för ett företag som håller på att gräva ner alla byns luftledningar. Han berättade att de skulle skulle stänga av strömmen och flytta vår elcentral från källaren till ett skåp på vedboden. I samband med detta projekt talade Anders för några månader sedan med företaget om strömdragningen så nu kommer vi få ström till vedboden. Något vi sagt vore bra i över 10 års tid. Om vi ex vill ha utebelysning, en motorvärmarstolpe eller annat. 

På kort tid har nu Gungård fått tre bra uppdateringar. En ny stor och bred infart med en ny lång och väldimensionerad vägtrumma under. El dragen till vedboden och sist men inte minst. Ett nytt avloppssystem. 👌🤩🙏











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar