onsdag 5 oktober 2022

Kanebullens dag

Igår var det Kanelbullens dag. Då passade det väldigt bra att hämta barnen och sen åka hem och ta fram en påse bullar ur frysen och fika mellis. 

Vi fixade kaniner och Dumle hade rymt ur sin mindre bur IGEN! Han är helt fenomenal och kan ta sig ut ur buren genom att få upp luckan på sidan, luckan i taket SAMT pressa sig mellan burgaller och plastlåda! Trots att jag hade lagt massa tunga saker på taket. 😳
Vi gjorde iordning Oddurs box med Dumles prylar och lyfte in honom där igen. Oddur fick vara i Kaisas box istället. Kaisa i sin tur stod och gnäggade i hagen efter Oddur. Vi räknar ner dagarna tills Dumle kan flytta ihop med kanintjejerna efter sin kastrering. Ca 2 veckor kvar. 😌

På eftermiddagen hjälpte barnen mig med middagen. De rev ost och la ingredienserna på pizzan. Anders kom hem och vi åt. Jag kikade sen ut i stallet när jag såg att vår prima hovslagare anlänt för att slå på Oddur hans tappsko. 

Sen blev det dags att plocka med sig en film till barnen, lite fika, ett gäng papper med dagordningar och bege oss till föreningshuset för styrelsemöte. Nu på lördag har vi bokat in Kingen för spelning här i byn. Det var en del att gå igenom inför det. Vem som ska handla vad, när vi ska ses och ställa i ordning inför arrangemanget. Sen blev det att gå igenom annat också. Vi ska skaffa ny luftvärmepump då den gamla varit trasig länge. Från början var båda luftvärmepumparna trasiga. Anders konstaterade att det bara var en som gick att laga. Så han han tog reservdelar från den ofixbara för att laga den andra med. Så han lyckades få igång en av dom igen. Känns extra viktigt inför en kommande vinter med höga elpriser att lokalen har 2 fungerande luftvärmepumpar igen. Annat som ska fixas är byte av lampor på parkeringen, bidrag sökta och beviljade till barnens stora Halloweendisco. Annat kulturevenemang  är också ansökt om mm. Barnen somnade i våra armar och sen bar vi hem dom i regnet. Jag la dom och Anders gick tillbaka och städade toaletterna då huset är uthyrt i veckan. Föreningen hyr nämligen ut toaletterna till ett företag som gräver ner elledningarna i byn för att få in lite extra pengar. 

Jag ser fram emot lördagens musikarrangemang.  Tror det kan bli riktigt bra! 



Älskade barn. 🙏❤

Ostrivarproffs. 

Pizzabagare.

Tages fina olivtåg. 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar