måndag 3 oktober 2022

Höstgardiner och trerätters

Söndagen bjöd på ett vackert höstväder. Vi fick städat en del på förmiddagen. På eftermiddagen gick Anders ut med barnen. De eldade, stökade undan studsmattan och en del annat inför vintern. 

Mina medryttarsystrar kom förbi och tog en ridtur. De kom strax tillbaka då Oddurs ena framsko hade suttit löst och lossnat ytterligare på asfalten. Hovslagaren kontaktades och kunde komma tisdag. Maja och Stina lämnade Oddur och tog ut Kaisa ensam. Jag uppehöll Oddur i stallet med mat och sällskap för att få honom att tänka på annat och inte gnägga efter Kaisa. Det gick bra! Dom fick en trevlig tur utan särdeles mycket stanna. På hemvägen var Kaisa tvungen att passera en brinnande eldtunna på nära håll. Det gick jättebra. Lite spänd och trippade lite extra fort förbi bara. 🤗🔥 

Jag gick in igen och fortsatte med stöket och maten. För till middag väntade vi våra vänner Bengt och Lena på besök, och då Bengt fyllt 50 år ville vi göra lite extra. 

Till förrätt blev det röra av rökt lax, hjortron och gräslök på hårt tunnbröd.  

Varmrätten bestod av lergryteugnsbakad katrinplommonspäckad fläskkarré med små svenska äpplen, morötter och lök med potatisgratäng samt rabarberchutneyn som passade så bra ihop med denna rätt. 

Efterrätten blev blåbärscheesecake i glas.  

Galet gott! Barnen åt smörgåsar och råa morötter... 🙃

Bengt och Lena hade med sig jättefina marshallhållare till oss samt rabattprydnader iform av Brunkullor som Bengt designat och gjort själv. Även vi hade en 50 års present på lut till Bengt. Det var länge sen vi sågs så det var så trevligt med en kväll tillsammans igen. 

På förmiddagen åkte de fina 
höstgardinerna upp i köket. 
Modellen bågkappa måste ju vara 
den absolut finaste till kök! 
Så ombonat men ändå mycket ljusinsläpp. Bågkappor i kök är min absoluta favorit! 🥰





Lena och Bengt. ❤


Rökt lax och hjortronröra på hårt tunnbröd.

Blev ingen bild på varmrätten,
bara på Chutneyn. 😋

Blåbärscheesecake i glas. 
Supergod och jättemäktig! 
Kan lätt halvera portionerna 
om vi gör den igen. 
Speciellt  om man äter nått rejälare innan. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar