söndag 25 september 2022

Hundutställning

Strax efter 4:a ringde väckarklockan. Perkulatorn är det absolut första som får min uppmärksamhet. 

Klockan 05:15 hämtade jag och Karo upp Anne-Lie och Tammas och sen gick resan mot Härliga Härjedalen och Svegs brukshundklubb. 

Vindrutetorkararna jobbade på hela resan för att hålla undan regnet, även på macken i Sveg. Men väl framme på plats så tonade faktiskt regnet ner sig och ingen av oss blev direkt blöta.

Först ut var schäfrarna och sen vad det dags för Collies. 

Jag är nöjd med mitt och Karos jobb inne i ringen. Domaren var jättetrevlig och berättade mycket och berömde Karos fysiska detaljer och uttryck mycket. Det hördes att han hade många plus, men tyvärr var hans färg inte tillräckligt bra och då den tydligen smäller högt hos Collie drog den helt enkelt ner hela hans bedömning till ett GOOD. 

Tammas, som vanligtvis har tippöron, hade i ringen ståöron! 😄 Och det tillsammans med att hans päls var för fluffig? Gjorde att han också fick ett GOOD, men även han fick mycket beröm i övrigt. Anne-Lie sa att hon nu lärt sig att inte bada honom kvällen innan. 

Utanför ringen träffade vi Åsa som har kennel Puckolinas och Karin som har kenneln Kari'Dahls. Båda fick de cert de hoppades på och Karins äldre tik gjorde fina resultat. Så roligt för dom och både Åsa och Karin var generösa med bra tips och support. 😊🙏🌞 Jättegulliga. 

Vi fick en trevlig dag tillsammans och Karo var så schysst och duktig. 🥰


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar