torsdag 22 augusti 2024

Tages 1:a skoldag

Idag var det dags för vår yngsta juvel att börja skolan! 

Jag tänkte skjutsa bägge barnen ner till skolan och vara med Tage hela dagen i hans nya förskoleklass bestående av 14 barn. Men barnen var helt överens om att de absolut skulle åka med länsbussen till skolan. 

Okey då.

Vi åkte mot skolan och jag släppte av dem vid första hållplatsen. Det kändes så väldigt bra att där stod redan två fantastiska pojkar och väntade på samma buss! Gustav och Viktor var på väg till sin första skoldag efter sommarlovet på högstadiet i Lit. 

Jag lämnade barnen och for sedan ner i förväg så att jag skulle hinna parkera och gå till busshållplatsen och möta upp barnen när de klev av. Allt gick finfint. 

vi sa hejdå till Dagny och gick sedan och väntade utanför förskoleklassen dörr. Där hängde välkomnade ballonger. 

Utanför dörren fanns flera barn som Tage känner sedan tidigare. De är dels 4 barn från vår by som börjar i förskoleklassen i år. Sedan känner han några barn som han gått tillsammans med på förskolan samt några som han blev bekant med på Kyrkis. En riktigt fin klass med goa barn och sympatiska föräldrar. 

Allt gick jättebra och kändes bra. Förutom att Tage tappade sin favvovattenflaska i golvet så den sprack. Men nu är en ny beställd och han verkar ha kommit över fadäsen. 

Barnen fick presentera sig med att berätta var de bor, en sak som de är bra på och en sak de vill lära sig i skolan.  Tage sa att han är bra att att göra trix med sin cykel och att han vill lära sig att läsa och skriva. ❤️🥹

Väl hemma igen tog vi en hund och cykel promenad tillsammans för att avsluta med att möta upp Dagny vid skolbussen. Hon slutar nämligen lite senare än Tage. 

Men hon gjorde sällskap med Signe och hängde med henne hem och lekte efter skolan. Även Dagny verkar ha haft en bra första dag.

På eftermiddagen kom min prima hovslagare och slog på en tappsko. Tappskor är ovanliga men nu hade en framsko rykt på Oddur. 

Vi tog en fika tillsammans i solen och Sara fick med sig en påse äpplen hem från våra träd som dignar av frukt. 

TACKSAM! 

Gustav, Viktor, Tage och Dagny. 
Tages första resa med buss till skolan. 

Tage och Frode på deras första skoldag. 


En 5 årig superhjälte. 


Bästa Sara-hovslagare. 



Vårat finska äppelträd Pirja.



De bräkande fåren på andra sidan 
staketet är spännande tycker Karo. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar