söndag 5 februari 2023

Munkflohögens skidbacke

Idag besökte vi för första gången Munkflohögens skidbacke. En backe i en by i närheten av våran. Den har en ankarlift, två nedfarter och drivs helt av ideella eldsjälar i byn. 

I backen kan man både åka slalom eller snowracer. Det finns en uppvärmd stuga med fikaförsäljning, ett vindskydd med eld och grillplats. Utedass, en stor bra parkering, vidunderlig utsikt över olika fjäll och sist med inte minst: fantastiska människor som hjälpte till att få Tage 4 år på liften, av liften och kom med glada tillrop. Att åka en dag med all denna trivsel och stöd kostar 70 kr per person. Vilket ställe! 

Så fint att dessa människors insatser på sin fritid möjliggjorde detta för mig, Tage, Marie och Moa igår. Vilken bra dag vi fick! Hit ska vi åka fler gånger. Tage var sugen att prova snowracer också. 

Gillar man skoter så går även skoterleden förbi här så det kom en del glada skoteråkare för att ta en pause och fika i värmestugan. 



Moa och Marie. 


Jag och Tage i backen. 





Fjäll borta i Norge. 

Tage har i vanlig ordning en till största
 delen begagnad kreation.
 Hjälm, pjäxor, skidor, goggels, overall, underställ, fleecedress, tjocktröja är begagnat. Ullmössa, ullfingervantar, ullstrumpor och
 tumvantar från Tornedalen är nyköpt till Tage. 
Jämtland lärde mig hur man ska klä
 sig för att kunna njuta av dagen
 istället för att frysa. 

Varm choklad till Tage och kaffe till mig. 

Vilket prima ställe! Så nöjd!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar