lördag 29 juni 2024

Veteranbilsträff i Norderåsen

I fjol frågade Anders om Norderåsen kunde bli ett av Veteranbilklubbens utflyktsmål när de har sina onsdagsfikan. 

Motorentusiaster träffas på onsdagar klockan 18 inne på Stortorget i Östersund. Sedan åker de gemensamt till olika byar i Jämtland för fika och umgänge. 

Ett populärt arrangemang som kan generera en bra slant till föreningen. I synnerhet om det är fint väder. 

Styrelsen gjorde ett toppenjobb med att dra upp planerna. De köpte hem korv, kaffe, läsk, mm mm. 

De, tillsammans med hjälpsamma bybor, träffades kvällen innan och ställde iordning bord, blommor och förberedde det som gick. 

Bybor bakade MASSOR av fika. Det skänktes så många olika kakor, bullar, mjukkakor till föreningen. 

Klockan 18 i onsdags slogs portarna upp på Nordanborg. Ett stort antal bybor var på plats för att ta emot det okända antalet bilburna motorentusiaster som kunde tänkas dyka upp. 

Parkeringsvakterna hade pratat ihop sig och var redo med gula västar. Kakbuffen var framdukad, kaffetermosarna var fyllda, korvserveringen var laddad och alla var en smula nervösa. Solen sken från en klarblå himmel i den ljumma sommarkvällen. Hur många kan det tänkas komma egentligen!? Tänk om kakorna tar slut!? Kommer alla bilar få plats? 

Men oj vilken succékväll Norderåsenborna fick till! Det kom ca 200 entusiastfordon plus vanliga bilar, och enligt parkeringsvakterna innehöll de flesta bilar absolut fler än 2 personer. Vi lyckades få till en utsökt kakbuffé till uppskattningsvis 500 personer. Kanske fler? 

Kön till serveringen rullade på fint, parkeringsvakterna gjorde ett toppenjobb med att lotsa bilarna och optimera de begränsade parkeringsytorna. Alla i serveringarna jobbade på i rask takt och en bybo for snabbt iväg och kompletteringshandlade när somliga saker började ta slut. 

Besökarna var så nöjda! Jag såg bara glada miner. Folk uppskattade det goda fikat. Fotograferna skröt över smidigheten med parkeringarna och arrangörerna tyckte Norderåsen bjöd på ett strålande fikamål, och det lät som att de gärna ville besöka oss igen.  

Tage hade längtat länge och räknat ner dagarna till bilträffen. Efteråt sa han att den var bättre än vad han hade drömt om. Även Dagny hade en jätterolig kväll tillsammans med sina vänner från byn. 

Tacksam för fina människor, för gemenskap, för vår bilhobby, för sammarbete, för solen, värme och glädje. 

Den enda bilden Rasmussons 
fick till denna kväll. 
En bild på William, Svante och Henrys 
fina Jeep som deras pappa hjälpt dem att 
bygga av en gammal gräsklipparmotor. 
Tage fick åka med en sväng och var så glad! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar