fredag 21 juni 2024

Midsommarafton

Plötsligt var den här. 2024 års Midsommarafton. Igår vid lunch hämtade jag min kära gamla barndomsvän Eva och hennes två pojkar på tåget. 

De hade klivit på tåget 5 timmar tidigare på T-centralen för att komma upp till Jämtland och fira midsommar med oss. Och det är jag så glad och tacksam för! 

Jag och Eva lärde känna varandra i mellanstadiet när vi började i samma klass. Sen hängde vi ihop i det mesta vi företog oss fram tills att jag flyttade till Jämtland för 19 år sedan.

Vi har delat så mycket jag och Eva och de andra vännerna i våran krets. Det gör att vi kan träffas väldigt sällan men när vi väl ses är det som att komma hem. Vårat fundament är så starkt och vi är väldigt bekväma och trygga med varandra. 

Barnen, som har träffat varandra men var för små för att minnas, kommer fint överens. Lilla Nils på 9 månader har charmat oss alla och barnen är helt begeistrade i honom. 5-åriga Bo och Tage leker massor tillsammans. Han är jättetrygg och charmig Lilla Bo. Tidigare idag ville våra barn följa med Eva ut på promenad för att söva Nils i vagnen. Bo ville hellre vara kvar i köket med mig och baka kladdkakan till dagens efterrätt. 

Det är så roligt att få träffa Eva och hennes fina barn! Om några dagar kommer även barnens pappa. Han jobbar som sjuksköterska, och liksom så många andra i branschen hade han jobbpass på Midsommar. 

Idag kring lunch for vi till grannbyn där flitiga bybor ordnar ett jättefint traditionellt midsommarfirande helt ideellt. Vi har lyssnat på vacker sång, barnen har fiskat fiskdamm, vi ha lekt, sprungit, dansat, ätit korv och hamburgare, druckit kaffe och surrat med vänner och bekanta i Österåsen. Vilket toppenfirande!!! 

Väl hemma gick vi igång med midsommarmaten. Det blev Sill, färskpotatis, ägghalvor och gräddfil till förrätt. Svamp och köttfärspaj med sallad till varmrätt och jordgubbar, kladdkaka, marängsviss till dessert. Barnen fick falukorv och makaroner! 😁

Till kvällen varvade vi ner med en gemensam film i soffan. 

Tack för denna fina Midsommarafton! 💚🇸🇪🎂💚



Herr och Fru Rasmusson.

Midsommardans. 

Tage hamnade bakom en annan Tage i fikakön.
Den andra Tage var väldigt mycket äldre. 
Och väldigt sympatisk. 

Bo och Tage.
Båda är 5 år men det skiljer 1 år mellan dem.

Dans runt majstången.

Vilka toppentjejer! 
Dagny och Elvira. 



Tillsammans med Elvira och Dagny
i hopptornet på badet i Österåsen. 

Lilla glada gosiga Nisse. 😍

Vi åkte två gamla Volvos till midsommarfirandet i Österåsen.
Volvo Amazon 60 år och
Volvo XC70 22 år gammal. 💪🌸👌

Min fina make i sin gamla barndomsamazon. 

Snart mat! Alla hungriga! 

Eva och Nils. ❤️❤️

Varmrätten:
Svamp och köttfärspaj.

 ❤️🙏❤️


Festdricka på Midsommar. 🥂

Anders och Dagny fixade midsommarbuketten. 

Midsommarmiddag!

Busunge! 😘

Förrätten.

Lilla Bosse. 🥰

Dags för dessert.

3 efterrätter i en:
Kladdkaka,
Marängsviss samt
Jordgubbar med grädde. 

Mätt så det förslår.

Dagnys ihopkomponering. 
Dagny 8 år, Tage 5 år, snart 6, 
Nils 9 månader och Bo nyss fyllda 5 år. 

Bilder:
E. Rasmusson 
D. Svensson. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar