söndag 22 januari 2023

Släkt, slalom & skoter

Lördagen startade med dans. Det är nämligen så att Tage inte var så sugen på att fortsätta på Cirkus kul och bus på Frösön. 
Dagny gillade det men fredagskvällar var inte optimal tid för oss. Dessutom har vi börjat hänga på badet somliga fredagar och det blev helt enkelt ganska maxat. 

För att det skulle vara lättare för Dagny att avsluta så fick hon istället börja på en danskurs inne på OSD med två kompisar som redan går på denna aktivitet. Den är på lördagsförmiddagar och vi är tre föräldrapar som kan turas om att skjutsa tjejerna. Som grädde på moset var dansen hälften så dyr. 

Dagny var så nöjd med första tillfället och hängde kvar hemma hos sin kompis efteråt. Under tiden städade jag och Tage klart på föreningshuset efter fredagsmyset. 

På eftermiddagen kom barnens jämngamla kusin Esther och Anders syster Karin från Alsen. Vi åt middag, hade lördagsmys med film, snacks och lördagsgodis. Barnen lekte och hade roligt och vi vuxna samtalade och hade trevligt. Karin och Esther sov över och for hem igen efter lunch. 
Vi har bestämt att barnen skall få åka till varandra lite då och då och sova över. Dels för att etablera en närmare relation till varandra. Dels för att det är spännande och utvecklande att få åka iväg till släkten i en ny miljö och sova över. Samt att det frigör lite barnfri tid för oss vuxna. 

Efter trevligt släkthäng tog jag och Dagny med skidorna, klädde oss varmt och for till Litsbacken. Det rådde bister kyla med ca 17 minusgrader så trots bra kläder behövde vi ta en pause mellan åken och tina upp lite i värmestugan. Främst händerna. Men det gick fint och vi hade en härlig eftermiddag tillsammans med slalomåkning mot en vacker rosa-lila himmel. Dagny testade idag att åka med stavar och tog dem även med sig i liften för första gången. Hon är så bra! 

Under tiden tog Anders och Tage en längre skotertur. De var bla upp till torpet i Dalen och for till Häggenås och tankade. 

Lördagens middag blev tacos och resterna från det blev även söndagens middag. Så smidigt när alla kommer hem trötta, frusna och hungriga. Tack för Micro och rester. 🙏

Efter middagen blev det dusch och hårtvätt av barn, lite kvällsfika innan en tidigare läggning än vanligt med bokläsning. Jag tror att barnen skulle må bra av lite fler tidiga läggningar. Vi får se. 

En vacker, intensiv, kylslagen och fin helg med härliga människor är slut. 
 
Rustade med woolpoweransiktsskydd och Dagny har en hjälmmössa från woolpower. 
Woolpowerunderställ och woolpowersockar. Fleecetröjan är ett nytt loppisfynd 
för drygt 30 kronor. 🌟
Vi klarade oss ganska bra men frös lite om händerna. 


Premiär idag för nya begagnade skidjacka. 
Min gamla från 2011 var dels ingen skidjacka, dels lite stor och dels lite kall. 
Denna kändes varm och funktionell. 

Tack för denna händelserika januarihelg. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar