söndag 2 april 2023

Födelsedagshelg i Åre

I fredagskväll packade vi in oss i bilen och styrde mot Åre. Samtidigt anlände Marie med familj för att bo hos oss och passa djuren. 

Att ha Marie och barnen som verkligen uppskattar att vistas hos oss och att mysa och pyssla med djuren är helt otroligt tursamt! Win-win säger Marie om upplägget. Hus och djur omhändertas på bästa sätt. 

Helgen i Åre hos Dagnys Moster och Morbror planerades som ett led i att Dagny fyllde 7 år i fredags. Hon har länge önskat att få gå på Jump yard och då passade det så bra att åka slalom en dag och besöka Jump yard den andra. 

Påskfirarna hade inte riktigt hittat upp än i full skala så Åre bjöd på sitt allra bästa påskväder fast utan köer! Visst var det en del folk men inte så att det störde, och som sagt: köer till liftarna slapp vi. 

Vi har åkt i området Björnen där vi även ätit lunch bestående av grillad korv, snabbnudlar och tunnbrödmackor. Dagny har åkt 6-stols lift för första gången och Dagny, jag och moster Emma tog även en tjejtur upp med kabinbanan till toppen där vi fikade varm choklad och muffins på uteserveringen i strålande sol och till vidunderlig utsikt. Sen åkte vi en oändligt lång, härlig backe ändå från toppen och ner till Ullodalen. När vi närmade oss slutet ramlade Dagny och sen tog batteriera slut så det passade väldigt bra att hennes morbror väntade vid foten av backen med bilen redo och kunde skjutsa oss tillbaka till lägenheten. 

Tage stod på bra men hans batterier tog slut lite innan Dagnys så han och Anders tog en sovtur med bilen. Det möjliggjorde att vi andra kunde prova på lite värre backar men när vi kom fram till en förvisso ganska kort men ändock väldigt brant svart backe föll Dagny i gråt. Då är det tur att ha en Moster som både är stark och vass på skidåkning. Hon lyckades baxa ner Dagny med skidor, stående på egna skidor ner för hela backen. Jag fattar inte riktigt hur det gick till men Moster löste problemet. 😊

Vi har under helgen ätit alla Dagnys favvorätter: nudlar, tacos och pitepalt. Istället för tårta gjorde vi en Dagnyanpassad variant som hon föredrar. Donuts och GB-sandwich. Vi har bastat, myst, umgåtts och haft det väldigt bra tillsammans. 

På söndagen besökte vi Jumpyard. Vi löste in oss allihop och hoppade oss svettiga. Ett plus med att besöka Jumpyard i strålande vårvinterväder var att vi fick vara ganska ifred där. Det var inte särdeles många besökare utöver oss. Vi hade så kul! Vilket ställe! 😄

4 trötta och mycket nöjda Rasmussonare körde hem till vår fina gård i strålande sol. Till två glada hundar som mötte oss, till två solbadande nöjda hästar i hagen, till en tårta i kylen som Marie gjort i ordning. 

Kan man ha det bättre? ❤️🙏🌞
































Bilder: Jag, Anders och Emma. 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar