söndag 19 september 2010

A rock n roll freezer

Ved ved ved. Från dess torkplast i trädgården, upp på pickupens flak, och därifrån inslängd i vedbo´n. Äntligen är veden under tak, något försenat, men nu är den inne!!! Jippi! :-D

Veden tog sin lilla tid, sedan hade jag ett samtal med Anna. Vi pratade om lite ömse, jag nämner att vår frysbox i källaren har givit upp. Vi satte igång den för ett par dagar sedan, den blev då kall, men efter några dagar var det +10 grader i den så nu är det sopstationen som gäller.

Anna berättar att det står en äldre, men fungerande frysbox i deras källare som de tänkte hiva. Vill vi ha den? Absolut!!!

Efter vedäventyret hoppar vi in i pickupen och styr mot Fåker. Efter en trevlig kväll då vi även gluttade på Alf och Annas Sugga-project, så far vi tillbaka mot Norderåsen med en frysbox på flaket. Den är ljusblå och i 50- kanske 60-tals tappning, så designen är det inge fel på! :)

Utifrån ett miljöperspektiv kan man tänka sig att denna frysbox inte direkt är miljöklassad eftersom den både drar mer ström än moderna och innehåller freon. Men! - tänker jag, återbruk av varor måste ju även det anses som en miljövänlig handling!? Dessutom kommer ju vi slänga denna frys på en auktoriserad sopstation när den inte hänger med längre och förhopningsvis kommer personlaen där ta hand om freonet på bästa sätt...?

Vedberget!

Sugga-projectet.

Gillar suggans hastighetsmätare (sitter en likadan i min sugga).

A rock n roll freezer!

3 kommentarer:

 1. Vilken massa vedarbete!
  Perfekt till vintern :)
  Och toppen att det dök upp en frys sådär när er gav upp. Det saknar jag allt ibland, en större (eller extra) frys.

  SvaraRadera
 2. Flinar när jag ser det inslängda vedberget ;)
  Ofta ser man vedhögar upplagda av pedanter verkar det som.
  Vilket flyt med frysen som dök upp så passligt! Och snygg var den också :)

  SvaraRadera
 3. mossfolk: Pustar ut att veden är under tak! Tycer absolut att du ska ivestera i en frys!!! Do it! Du kanske har en klädkammare där den kan pressas in för bär och svampförvaring :-).

  Christina: Förra året staplade vi den fint i rader, och jo den tig ju mindre plats. Men varför detta bekymmer när vi har utrymme? Jag kanske säger något annat om det visar sig att veden blir möglig av denna förvaringstyp... ;) Den snygga frysen var en riktig lyckoträff!!! Igår invpgde vi den och kunde därmed frosta av våran köksfrys, och det var inte en dag försent... :)

  SvaraRadera