tisdag 14 september 2010

Hundgruppens terminsstart


Tisdagarnas hundträningsgrupp i grannbyn fortsätter och startade för terminen idag. Vi kommer troligen att få tillgång till en "egen" gräsplan via sportklubben med tillhörande förråd där vi kan bygga upp vår agilitybana! Hur BRAAAA som helst!!!

Till skillnad från i våras kommer vi nu dela upp träningsdagarna så att var och en i turordning kommer ansvara för att komma på övningar eller aktivitet för de olika träningstillfällena.

Dagens övningar var:

Sätta hundarna på led och ägarna fick,en och en, kalla i SIN hund varpå de andra hundarna skulle sitta kvar trots glatt tillrop från annan person.

Tränade även att gå slalom mellan de andra hundekipagen i koppel och lösa med egen hund utan nosning, dvs med fokus på oss, på de levande två och fyrbenta slalomhindren.

Vidare gjorde vi en ring med oss och hundar, gick tvärs över till andra sidan ringen, varpå hundarna skulle sitta kvar tills vi kallade in dem i turordning.

Innan den avslutande gemensamma promenaden tränade vi även lite stanna-kommando.

Min träningskompis idag var en jätte duktig liten Silver! :)

2 kommentarer:

  1. Heja Silver!

    Jag gick två omgångar vardagslydnad med Poppan, och hon var som ett tänt ljus under kurserna.
    Nu är hon mer avslappnad om jag säger så:)

    SvaraRadera
  2. Christina: Det är så roligt när dessa ljus-studer infinner sig. Men avslappningsfaserna är viktiga de me! ;-) Både Silver ch Norma tycker ju det är så roligt att träna vilket gör det ännu kuligare!

    SvaraRadera