lördag 19 juni 2010

Klara-Bella & Svarta-Maja

När hela svenska folket sitter klistrade framför tvapparaterna och tittar på kungligt bröllop så sitter jag uppe i hagen klistrad framför dessa två.

De är ganska skygga så vi får nog ägna en hel del tid och muta dem lite med kornkross så kanske de blir mer närgångna. Jag tog med mig en pall och en hink kornkross innan jag begav mig upp till hagen.

Det tog en stund innan jag hittade dem, de hade nämligen kurat ihop sig under träden i hagens kant och låg där och idisslade.

Jag satt en bra stund och småpratade med dem och flyttade pallen succesivt närmare och gladde mig åt att de lugnt låg kvar trots min närhet. We are making progress...
När jag ställde hinken med kornkross var det lilla Klara-Bella som var modigast och gick först fram och åt medan Svarta-Maja stod avvaktande bakom. Efter en stund vågade sig dock även hon fram och knuffade bort minstingen från hinken.

När jag hörde några mullrande åskknallar på avstånd och fick se denna mörka himmel beslöt jag mig för att snabbt avlägsna mig tillbaka ned till huset... Det är ju bra att Jämtland får skurarna idag så kanske Hufvudstaden och de kungliga klarar sig på deras speciella dag.

5 kommentarer:

 1. Men åh, här har jag varit borta ett tag och nu finns massor med inlägg att läsa ikapp. Kul! Mäktig bild med himlen i det här inlägget. Och härligt med både hästar och bröllop och kossor och hundar och en massa annat. Jag tycker så mycket om din blogg!

  SvaraRadera
 2. mossfolk: Vad glad jag blir att min tillvaro (blogg) intresserar dig! :-)
  Ja sakerna rullar på och senaste tiden har det varit fullt upp. Välkommen tillbaka från Öland!

  SvaraRadera
 3. Rolig bild där hon fnyser så rågkrosset skvätter. De kommer nog att bli dina polare i sommar.

  SvaraRadera
 4. Hoppas det går bra med små kvigorna Emma!
  Saknar dig och din posetiva energi många dagar:), hoppas att allt är bra med dig !!

  SvaraRadera
 5. Karin på FOX: Ja det var en riktig mumsbild! Vi har redan gjort framsteg med deras skygghet. Idag vågade t.o.m Klara-Bella äta maskrosor från Anders hand :-).

  Sandra: Det går jätte bra med småkvigorna! Saknar dig också, och tänker ofta på dig och funderar hur det går för dig som nybliven mjölkpiga! :-) Du får säkert en härlig sommar i komjölkningsbranschen. Håller också tummarna för att du hittar din drömhäst inom en snar framtid! Kram till dig Sandra.

  SvaraRadera