söndag 13 juni 2010

Cykel-Silver och Sök-Norma


I förmiddags tog jag och Silver en liten cykeltur. Vid kohagen med kvigor plus tjur vet jag inte vem som var mest intresserad av vem, för när vi stannade var det en lite Silver som spanade mycket intresserat in mot kohagen, och när vi började cykla igen så reste sig koskocken och hakade på oss fast på sin sida av staketet dårå... Jag tror Silver blev lite brydd av att själv bli "jagad" av spännande djur som säkert luktade gott i en Silvernos :-).

Efter den lilla cykelturen stannde vi till vid ridvolten. Där satte vi oss ned tillsammans för att äta frukost och titta på en ridlektion. Jag spanade och försökte lära mig något och Silver var mest bara gosig. Efter en stund blev det dags för hemfärd så jag cyklade, och Silver joggade hemåt.


Väl hemma bytte jag hund och for ned med Norma till Häggenås. Där mötte vi upp med några andra tvåbeningar och fyrbeningar och tillsammans begav vi oss ut i skogen. Vi tvåbeningar gjorde en s.k ruta och i denna tänkte vi, (sökträffs-fixarperonen), att hundarna och även vi (som figuranter) skulle hålla oss inom.

Norma var otroligt taggad för hon har börjar fatta vad som väntar och var ganska uppihejsan av lycka, och när hon väl jobbade gjorde hon det med en väldig fart och entusiasm. Någon sa att hon verkar ha ganska mycket motor, och det kan jag med övertygelse skriva under på... :-D Hon var iallafall super grym och kastade sig hals över huvud ut i skogen när jag gav henne komandot sök, och hittade figuranterna vid alla försöken. Sökträffs-fixaren tyckte vi skulle höja ribben för Norma genom att jag skulle kalla in henne när hon funnit figuranten, detta gick bra och sedan gav hon sig ut igen för att leta rätt på figuranten igen.

Det är så roligt att träna hund, särskilt när skäggdamerna fullkomligt älskar att hänga med på vad vi än presenterar för dem i alla väder!

2 kommentarer:

  1. Silver ser nästan ut som Muffa på den översta bilden. Jag hajade till när jag såg miniatyrbilden.
    Du har fullt upp med dina två skäggmadamer ser jag. Kul att du hittat ett träningsgäng som ni trivs med.

    SvaraRadera
  2. Karin på FOX: Jag lyckades ta en annan bild där de är ännu mer lika, ska maila dig den. Det är så roligt med träningsgruppen eftersom det inspirerar och därför att både vi och hundarna tycker det är sååå roligt!

    SvaraRadera