torsdag 10 december 2009

Spännande disikering igen! ("läskiga" bilder)

Galet spännande och läroroka lektioner i anatomi när vi disikerar. Denna dags lektion fick vi åtnjuta genom att skåda innuti nötkreaturs olika organ. Har bara valt bilder på ett fåtal av alla de organ vi fick lära oss MASSOR om!

Markus och jag står och funderar på hur vi skall gå vidare med ett juver.

En livmoder mina vänner. Männikors livmödrar ser väääldigt lika ut.

Det var så häftigt att ha läst massor om hjärtat och sedan få blicka in i ett. Både kammrar och förmaken, alla blodkärlsgångar och klaffarna! De var väldigt tåliga! Kändes typ som sega gummiband. Jag trodde de skulle vara mycket mera sköra, men ICKE!

3 kommentarer:

 1. Åhhhh!
  Jag är så sur att jag missade det!!!

  SvaraRadera
 2. Urintressant Emma!!!
  Vilken gigantisk livmoder, men man känner igen formen. Den ser ut lite grann som ett vädurshuvud.

  Jag brukar koka hjärtan till hundarna, så den sega, gummiartade konsistensen är bekant. Det är ju en muskel som arbetar dygnet runt...

  Det är så härligt med din entusiasm, och att du inte är det minsta klökmagad (som man säger i Västergötland)! Jag rycks med och glor ingående på bilderna.

  SvaraRadera
 3. Jenny: Det blir ny disikering nu på onsdag! :-)

  Christina: Vad roligt att även du tycker de är spännande! För de är det verkligen!

  Har själv inte ätit så mycket inälvsmat, men är inte främmande för det. Jag anser inte att en tunga skulle vara äckligare än en muskel... Men just reningsorganen - lever, njurar känns väl sådär. Fast å andra sidan gillar jag leverpastej...
  Hundarna däremot skulle nog ÄLSKA hjärtan!!! slurp skulle det säga! Undrar om Silver ser vad jag skriver för hon kom just och buffade in huvudet under min arm och buffar på mig med tassen... :-)

  SvaraRadera