torsdag 5 mars 2009

Gregoriemarknad

Idag efter skolan var jag, Anders och hundarna på visit hos Sofie sofienyman.webblogg.se

Tillsammans gick vi alla 5 ned genom stan till Gregoriemarkanden. Det är en ganska stor årelig marknad här i Östersund. Det säljs mycket närproducerad mat. Tunnbröd, getostar, kolbullar, ren - och älgkorvar. Hantverk och krimskrams!

Det var skönt att gå på marknad efter ha suttit i skolbänken hela dagen! Vi tycker dessutom att det är ett utomordenkligt tillfälle att miljöträna hundarna. Det var det tydligen fler som tänkte vilket gjorde det ännu bättre ur hundtränings / mötes synpunkt med massor av hundmöten!

Silver var som vanligt cool! Norma var lite mer spänd. Lite skraj för ballongförsäljaren knippe med ballonger bla. Vi mötte en kompis som hade inhandlat ett garvat och torkat renskinn som hon hade liggandes på barnvagnen. Det tyckte både Norma och Silver var HELSKUMT! Men tillslut var de båda framme och nosade nyfiket på den konstiga ihoprullade Renen!

Efter strapatserna i staden fick vi middag hos Anders föräldrar. Vi tittade på en av mina favoritfilmer; Så som i himmlen. Manus och regi Kaj Pollack. Jag bara gråter och gråter. Den filmen har nästan allt! Kärlek, sorg, djup och humor! Så många fina karaktärer!

På vägen hem hann vi även träffa Jens och Linnea lillaklumpen.blogspot.com också! Trevligt som alltid!

Sov gott allesammans!

4 kommentarer:

 1. HEj! Jaaaa.- det va jättetrevligt att strosa omkring på marknan me er ! Va fin din blogg blivit emma! *avis* min är så tråkig... man ska tydligen kunna fixa till den också, men jag är inte så smart att jag fixar det... Snart måste ja hälsa på er igen också! Smuuuul på dej! :) // Sofie

  SvaraRadera
 2. Sofie! Nöjet var helt på vår sida! Blev det några skinnhandskar senare!?
  Tack för gott fika! Du är välkomen till Norderåsen när helst du har lust! Tack för komplimangen med bloggen! Jag har tänkt fixa den länge och idag fattade jag hur jag skulle gå till väga! Kram kram!

  SvaraRadera
 3. Va fint du har gjort och va duktig du är på att skriva. Det har ju hänt jättemkt här sen sist jag va in. Ni ser ut att ha det mysigt tillsammans i Norderåsens mörka skogar ;) Ha det gott, ouss och hej :)

  SvaraRadera
 4. Anonym; Tack för alla komplimanger! Men,,, vem är du!? kram kram

  SvaraRadera