lördag 28 mars 2009

Det här med färg är inte lätt...

Vårat hus är i stort behov av att målas om. Jag och Anders spekulerar i olika färger och kombinationer. Vi väntar med spänning på att få någon form av polisanmälning på oss eftersom vi stannar och kikar på hus vi tycker har fin färg... Om vi gillar färgkombinationen extra mycket kan det hända att bilrutan vevas ned och kameran åker fram... Undrar vad folk tänker egentligen. Men vi tycker det är ganska bra att komma hem och fundera och kolla igen osv...

Vi har varit inne på blanda olika nyanser av grön. En annan kombination är typ ljust,ljust gul färg med mörkröda och gröna detaljer.

Ofta återkommer vi också till klassikern falurött... ujujuj, vilket dilemma... ;-)

The look of today...


Inte nog med att det kommer bli massor av jobb med att måla. Det skall ju skrapas också... *pust* Fast ganska kul är det ju också såklart!


Klassikern Falurött fast med gröna detaljer. Det kan även vara fint med samma koncept fast blå detaljer istället för gröna... Eller vitt, eller eller eller!!!

9 kommentarer:

 1. Vi som är i Oslo å hälsar på röstar på falurött.
  Snyggt tycker vi
  Sam & Karin

  SvaraRadera
 2. Sam, Karin, Lennart och Svein! Tack för er åsikt. Ni har ju kommit med mycket bra idéer tidigare. Exempelvis Sveins idé med att höja taket upp till nocken. Det projektet arbetar vi, (läs Anders), på nu... De flesta hus i Norderåsen är ju faluröda så d e ju inte särskilt orginellt. Men hur det än är så är det ju klassiskt och jätte fint!!!

  SvaraRadera
 3. Jag hjälper till å skrapa! MEn vi väntar väl lite tills det går mot varamre tider så vi blir bruuuna? ( förena nytta me nöje liksom :D )grått med vinröda knutar är också fint på vissa hus. När kan vi ses ??? KRam!

  SvaraRadera
 4. glömde säga att det va jag sofie som skrev inlägget ovan... hehe..

  SvaraRadera
 5. Sofie! Vad trevligt att få erbjudande om hjälp... moahahaha! Tackar så mycket, det skall inte vara några som helst problem att ordna! Vi såg faktiskt ett hus som var just så som du beskriver, grått med vinröda knutar. Det var jätte fint, men en aaaningen aningen dystert... Men d va å andra sidan en ganska mörk nyans av grått. antikgrått är ju fint, den färgen gillade min morfar... ujujuj... det finns mycket vackra färger... stor kram till dig.

  SvaraRadera
 6. Vilket kul projekt, vad ni än kommer fram till för färg!

  Vad är det för slags färg idag? Kan ni måla med slamfärg, för i så fall finns det massor av snygga nyanser.

  SvaraRadera
 7. Christina: Jo det är ett roligt projekt. Dels för att det är så tacksamt eftersom skillnaden kommer bli så markant, och för att det är ganska roligt att göra utomhunsjobb!
  Dessvärre är inte huset målat i någon salmfärg i dagsläget, tyvärr. Vi kommer nog inte ägna tiden det krävs åt att orka skrapa/värma bort varje liten färggnutta som finns. Vilket då resulterar i att vi inte kan använda en slamfärg när vi målar om...

  SvaraRadera
 8. Synd, men det blir nog bra ändå :)

  Det kommer att bli en fantastisk förändring att det kommer ny färg på huset.

  Håller med om att ni borde förena nytta med nöje och bli solbrända på kuppen ;)

  SvaraRadera
 9. Christina; Jag vi ser verkligen fram emot det färdiga resultatet!

  Nu blir det ju tyvärr ingen solbränna eftersom det fortfarande är ganska kallt och man måste därmed vara påbylsad från topp till tå när man e ute och arbetar! Men snaaaaart kommer t-shirt vädret!!!

  SvaraRadera