söndag 22 februari 2009

Veteranbilsrally.Igår var det dags för Jämtlands Veteranbilklubbs årliga vinterrally Tjälasvängen! Det var över 70 startande bilar så en hel del med andra ord. Både amrikanare och européer! Jag syftar alltså på bilmärkenas härkomst och inte på människornas. En bil hade dock kört ända uppefrån någon ort som slutade på Träsk. De hade åkt ca 30-40 mil enkel resa för att delta i en gammal veteranbil! Namnet veteranbilsrally tycker jag kan vara lite missvisande. Vad det egentligen är en lång tipspromenad med olika stationer. Vissa "Göra-stationer" exempelvis backa en åtta mellan koner. Och en del Textfrågor. I mitten på rallyt är det fika stop.

De senaste åren har vi fått åka med M. i hans Buick från 1956, så även i år. Silver var en glädje att ha med. Så lugn och kelig. Pojken på bilden blev så förtjust! Det blir f.ö alla som träffar henne.

I går kväll efter rallyt tog jag, Anders och hundarna en längre promenad ned till Stationen där vi var bjudna på middag. Det var ett ricktigt tjuvväder med snö, kyla och blåst och mörker. Värgarna hade drivit massor. Hundarana travade på utan att låta sig störas!

I Stationen blev det middagsbjudning med goda vänner! Jag tror Jenatte blev kär i lilla Silver!

3 kommentarer:

 1. Klart jag blev kär i Silver, vilken liten palt! Underbar hund verkar det vara i alla fall. I morse så var det däremot en annan hund utanför vårt hus och nosade runt och markerade att de är hans jaktmarker, Hamiltonstövaren du vet.

  Tack för trevligt sällskap igår!

  SvaraRadera
 2. Så kul att nya hunden är en lyckträff :)
  Hur gick det till att det blev två hundar?

  Vi brukar också delta i veteranbilsrallyn och det är en trevlig umgängesform tycker jag.
  Kul att se att det var så många européer som deltog hos er!
  Amerikanarna är snygga, men mitt hjärt klappar för de europeiska bilarna.
  Många fina gamla Saab såg det ut som!

  SvaraRadera
 3. Jeanette; Ja hon är en liten goding!. Tack för en jätte god mat och en trevlig kväll!

  Chrisitna; Jag och Anders tänkte oss att ev skaffa en till hund när Norma blivit äldre. En valp. Men när jag satt och surfade gick jag in på schnauzerklubbens hemsida och såg denna annons. Blev nyfiken och ringde, och blev ännu mer förtjust och nyfiken. Lite ödet kanske! Men detta blev ju så bra och Silver är så trevlig! Hon kan nog ha ett bra inflytande över Norma och framförallt kan de ha sällskap och glädje av varandra!

  Och veteranbilarna är ju som alltid super roliga! Det var många tvåtaktssaabar, en hel del volvobilar. Mest amazoner tyckte jag mig se. Det är roligt med blandningen av bilar som blir på ett veteranbilsrally!

  SvaraRadera