tisdag 10 februari 2009

Loppis-Fynd!

Har idag varit till stan och besökt Loppis på gården. Där hittade jag en möbel som ligger mig varmt om hjärtat. Min mamma hade en liknande spegelbyrå när hon var ung. Sedan fick min syster den och hade den i sitt flickrum. Jag var så avis!!!

När syster flyttade hemifrån så följde ju spegelbyrån med henne. Jag insåg för ett par år sedan att hon inte hade den i sitt möblemang, och frågade såklart om jag kunde få den. Hennes svar var följande; Jaha, den, nej det går tyvärr inte för den har jag sålt...

Morr grr tänkte jag. Men nu hittade jag en egen spegelbyrå! Jag är jätte glad och den kommer bli så fin i vårat blivande sovrum!

Den e ganska skabbig i färgen så ny färg kommer den nog få och ett av handtagsbeslagen e trasigt så det måste lagas. Vidare är spegeln förstörd med fläckar av kyla eller damm eller vad han sa det kunde bero på. Vi tänker att man kanske kan be en glasmästare att fixa en ny spegel, men vi vill ju också ha den slipningen som är runt spegeln. Går det att få så? Är det dyrt? Är det glasmästare man lejer för sådant? (Min älskade morfar var förresten glasmästare och hade Högdalen och Bandhagens glasmesteri och ramaffär). Om han hade levat är jag säker på att han hade hjälp mig! <3 Och hur det än är så brukar man ju ofta hitta flera grejer på loppis. Som det här underbara vardagsrumsbordet som är daterat från 1941 under ena benet. Priset var 180 riksdaler och det var inget att diskutera. Både jag och Anders blev tokkära i bordet direkt när vi såg det.

Det kommer bli så grymt snyggt i vårat blivande vardagsrum där va skall inreda med retrostil! På bordsskivan ligger en glasskiva vilket är bra då man inte behöver bekymra sig om fläckar efter varma koppar osv! Ser att bordet inte gör sig rikigt rättvist på fotot. Det är snyggt, men grymt mycket snyggare in real life!
Och som alltid så måste ju så klart Norma göra sig synlig på ett litet hörn... Gullig!

5 kommentarer:

 1. blir mumma det där!
  kalasfint!

  SvaraRadera
 2. Slipat spegelglas lär nog bli tokdyrt tyvärr, men den där fina spegelbyrån tror jag kommer att bli nästan lika fin med vanligt spegelglas. Inte lika, men nästan. Det är en vacker möbel i sig.

  Och vardagsrumsbordet var rena kanonfyndet! Skitsnyggt!!! Ren Tintin-bordet!

  SvaraRadera
 3. Erica; Ja visst e d mulliga!?

  Christina; Ja, d kanske inte blir så mycket mindre snyggt med oslipar glas... Varför e d dyrt? Och vad är ett Tin-tin bord? Seriefiguren Tin.tin, är det en benämning för en viss stil på möbler?

  SvaraRadera
 4. Emma: Jag är inte hundra, men jag tror att det är dyrt med måttslipat glas. Det är själva proceduren som kostar pengar. Det ska bli spännande att se vad du får för svar hos en glasmästare.
  Hur som kommer byrån bli jättefin.

  Jepp, det är seriefiguren Tintin jag tänkte på, och de miljöer han rör sig i. De flesta av äventyren är ju tecknade ungefär när ert bord tillverkades.
  Jag vet inte, jag kom bara att tänka på Tintin direkt när jag såg bordet :)

  SvaraRadera
 5. Christina; Jag gillar Tin.tin. När jag läste franska i högstadiet var det ett kapitel om Tin.tin. Jag kommer ihåg att jag fnissade när läraren Ove läste kapitlet för oss och uttalade namnet Tin-tin och Milo som "Tä-Tä e Miluo!!!"

  Jag tror att jag sett/läst/hört, att han som målade Tin-tin serierna fick ganska dåligt betalt och det blev att han fick måla utav bara tusan. Typ hur många illustartioner som helst på inte så lång tid. Att Tin-tin illustartören inte hade det helt lätt alla gånger helt enkelt. Vet du något om det?

  Från och med nu kommer bordet få heta Tin-Tin bordet!

  SvaraRadera