onsdag 17 januari 2024

Lilian Gundt & Slogum Brage

Det har gått troll i mina och Lilians försök att ses. Jag har varit sjuk, Lilian har blivit sjuk, barnen har varit sjuk!

Men så äntligen fick vi till att ses igår. Lilian bjöd på stut från Semlan och kaffe.

Lilian har jobbat som avbytare på mjölkgårdar, i galoppstall, i travstall och på Torsta och inom LSS i många år. Hon åker mycket motorcykel och är en del av motorkulturen. Lilian gillar även att gå på loppisar och hennes hem är en fantastisk blandning av nytt och gammalt, konst och kuriosa. Vi har alltid saker att prata om eftersom vi har så många gemensamma intressen.

Igår berättade Lilian för mig om sin hjärtehäst. Hingsten Slogum Brage som hon hjälpte till att rida, köra och ta hand om i många år. En kanontrevlig häst som verkligen låg Lilian varmt om hjärtat. Hans absolut sista avkomma han fick straxt efter sin död efter sitt 29-åriga hästliv döptes efter Lilian. Hon fick heta Lilian Slogum

Slugum Brage hade en lysande karriär och fick flera hundra avkommor och finns bakom många kallblodstravare. Många hästpersoner i Jämtland har en relation till hans namn. Kanske de har haft eller ridit/kört en avkomma eller ett barnbarn till Brage. 

Det var så trevligt att bläddra i Lilians fotoalbum och höra berättelser om hästar och resäventyr. 

Lilian hade även några presenter på lut till 40-åringen ❤️.

En superfin islandshäst i sten. Gröna efterrättskålar till min samling, och supertuffa converseinspirerade kängor. Hon hade även tänkt på barnen som fick roliga duschgrejer, fina halsbuffar och hästarna som fick en påse knäckebröd. ❤️

Oddur åt sitt bröd som kakmonstret. Kaisa var mer fundersam. Tog små bitar, spottade ut, analyserade vad det var. Men åt hon också. 

Dagny ville inte att hennes fina enhörningstvål skall användas. Hon bar upp den till sitt rum och Tage ville ta med sina grejer till badhuset. 

Härlig dag med härlig kvinna! 



Lilian Gundt med Lilian Slogum. 


Barnens gåvor. 

Slogum Brage.

Gröna efterrättsskålar i glas till min samling. 

Lilian kör släde efter Slogum Brage.

Gåva till djuren. 

Slogum Brages sista sommar närmare 30 år. 

Tack för en bra dag.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar