torsdag 9 juni 2022

Kaninbur

Nu är Kaninburen till Dagnys två kaniner färdig. Vi använde en del av utrymmet I den  tomma extraboxen (förådet), men sparade en remsa som fortfarande ska användas som just föråd. 

Det mesta vi använt är återbrukade saker som fanns här hemma. Till kaninhus har vi använt halvpallar. Vi passade på att göra två hus på en gång då det ska vara ett kryp in plus hylla även i den blivande uteburen. Taken på husen klädde vi med halkvänligt bilgolv från en rulle vi hade i garaget. 

Jag är nöjd med den nedre plankan i burväggen som kommer förhindra en hel del spån från att rasa ut från buren. 

Dörren är en som vi köpte begagnad för ca 14 år sedan men som blev liggande, tills nu! 

En smidig sak med dessa kaniner är att vi redan har allt hemma så som hö, halm och spån, till följd av hästarna. När vi redan fodrar och tittar till hästarna minst tre gånger per dag så får kaninerna ingå i samma lilla check. 

Dagny är så pepp! Hon ligger och plöjer kaninfilmer på Youtube och vill lära sig så mycket som det bara går. Flera av dom hon följer förespråkar frigående inomhuskaniner. Men av flera orsaker så funkar inte det hemma hos oss, min allergi exempelvis. Så våra kaniner får bo i stallet på vintern och i utebur sommartid. 

Eftersom vi inte ska ha kaninerna inne med oss i huset tänker jag att det verkligen är en stor fördel att ha stora burar som möjliggör att vi kan gå in och hänga med kaninerna på ett lättsamt sätt. 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar