lördag 25 juni 2022

En sån Midsommarafton

Vilken Midsommarsuccé vi hade igår! Vi var några vänner som bestämde att fira tillsammans med knytis i all enkelhet, men ändå kändes hela dagen som något utöver det vanliga!

Ford 56:an packades med lemonad, tårtingredinser, räkor, kräftstjärtar, rom, vitlökssås, badkläder, solskyddskräm och myggspray. 

Vi åkte mot Rissna och Lillsandsvallen. Eftermiddagen började med ett riktigt traditionellt firande med dans kring Majstång, fiskdamm, gå på styltor och fika. Till Lillsandsvallen kom även Erik, Monica och deras tre barn. Jens med sina två barn samt Örjan och Sanne med sin yngsta (Bim hälsar på sin Mormor och Morfar). 

Efter fikat så badade vi länge i den 20 grader varma sjön. Innan hemfärd blev det mellis iform av melon, lemonad och kanelbullar. 

Därefter for vi alla hem till Erik och Monica i Gällö. Vi gjorde våfflor med sylt och grädde till barnen och med lax, skaldjur, och annat mums till dom vuxna. Monica organiserade en jättebra skattjakt till barnen som avslutades med en skattkista full med chokladguldpengar och sen öppnade hon glasskiosken till alla barn. Vi vuxna åt midsommartårta. 

Vädret var härligt och vi fick en Midsommarafton som överträffade alla förväntningar. 


Barn på laddning på väg till Rissna. 

Den gamla fäbovallen Lillsandsvallen. 






Energipåfyllning efter allt badande.
















Monica öppnade glasskiosken.

Skatten från Sörvikstrollet. 


Alla barn fick testa bågskytte.

Örjan och Sanne sjöng och spelade för oss. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar