torsdag 15 september 2011

Svamplycka!

Idag sken solen när vi steg upp. Skogen har fullkomligt exploderat av svamp, och i dagarna har jag skymtat att även trattkantareller har behagat komma upp ur marken under mina hundpromenixar.

Jag, sambo och vår hund Norma tog oss en långtur till skogs!Gofika är ett måste när man är i skogen... :) Fikat bestod bla.av hembakade tyska brödbullar. mmm....
Norma har haft en superdag. Vi har suttit nedböjda i timmar, och hon har glatt skuttat från den ena av oss till den andra. Ibland tog hon små lovar i jakt på lemlar också. En nyupptäckt delikatess och jaktupplevelse för en gladlynt schnauzer med smak på livet. :)

När vi kom ut ur skogen mötte oss en vacker regnbåge.


och så till SKÖRDEN!!! :-D


En del av svampskörden bredde vi ut i bagageutrymmet på volvon. Dessa får Anders ta med sig hem till Sverige idag och fortsätta torkandet av dem hemma i Norderåsen.Resten har lagts på tork här i Tröndelag :)

2 kommentarer:

  1. Jisses vilken massa svamp! Bra plockat, jag är också ute då och då men har inte på långa vägar hittat så där mycket! Men kul är det iallafall. :)

    SvaraRadera
  2. Lisa: Det var i ärlighetens namn inte svårt för de fanns så in i bomben mycket svamp! Dessutom var vi två som hjälptes åt att plocka dem! :-) Jag gillar att plocka svamp!

    SvaraRadera