tisdag 27 september 2011

Besiktning av Cadillacen.

Igår åkte vi 7,5 mil norrut. Där var tid bokad för besiktning av min Cadillac.

Det blev en liten lista med saker att åtgärda (den gick med andra ord inte igenom). Men listan på saker var ju relevanta och hyffast lätta att fixa.

Annars kan det här med besiktning vara ganska godtyckligt anser jag. Det var nämligen två olika personer som granskade Cadillacen. Och dessa hade definitivt olika åsikter om vad som borde åtgärdas och skrivas upp, och vad som var okey...

Jag minns när vår f.d Volvosugga från 1952, besiktigades ett år. Bilen gick igenom med blanka papper och sedan var det bara att köra. Vid nästkommande besiktning av samma bil, och som dessutom genomgått en hel del förbättringar med nya träbalkar i stommen mm mm, så blev det däremot en lista över saker att åtgärda för att den skulle kunna gå igenom. Och dessa åtgärdspunkter var ju på samma sätt vid den tidigare besiktningen.

Svensk bilprovning: Svenska folkets billotteri...4 kommentarer:

 1. Oj, är det Cadillac som gäller nuförtiden :-) Häftig!
  Själv fasar jag för ursprungskontroll/registreringskontroll av min gamla 403 pickis som ju har ramlat ur registren. Det börjar snart bli dags, och inte blir jag lugnare av att läsa dina erfarenheter :-o

  SvaraRadera
 2. Christina: Va spännade med att du kommit så långt med pickisen! Det kommer säkert gå bra med ursprungskontrollen! Ska bli intressant att läsa om framöver!

  SvaraRadera
 3. hej
  jag som trodde det var en diesel...
  tittade in som snabbast under plågsamma bilförsök, synd , jag besiktar min oftast på annan ort

  SvaraRadera
 4. Aha, nope ingen disel. Minns att du var in och kikade. Bättre lycka nästa gång! ;)

  SvaraRadera