måndag 1 mars 2010

Veterinärbesök.

Idag har båda skäggschnauzrarna varit hos deras veterinär på Frösön. Norma behövde få sin boosterdos av vaccin mot bl.a parvo, kennelhosta mm. När vi ändå åkte till motagningen på Frösön passade vi även på att kolla av lite andra saker. Bland annat om någon av hundarna hade tandsten. Tänderna fick med beröm godkänt! Silver blev även hon en inskriven patient. De betedde sig ypperligt båda två när Vet. grottade runt i deras munnar!

Silver hade ett litet sår i örat för en tid sedan som Anders tagit hand om genom att rengöra det och därefter smetat på aloevera från vår aloeveraplanta, och det var nästan helt utläkt nu!

Innan vi fick komma in så satt vi nos mot nos med andra hundpatienter i väntrummet. Det gick strålande! I väntrummet fanns även en våg så vi passade på att väga båda hundarna. Silver har gått ned ett par kilo sedan vi hämtade henne, men Vet. ansåg att hon gärna fick gå ned liiiite till. Jag berättade att hon får en ganska liten mängd torrfoder och Vet. föreslog då att vi kanske skulle testa ett lightfoder. Jag har nu förstått innebörden av att det kan vara svårt att hålla en steriliserad tik smal...

Det får bli mer djupsnöpromenader och sparkturer för min och Silvers del... :-)

Detta är vad Silver anser om att det numera är slut på allt vad grisöron heter... ;-)

2 kommentarer:

  1. Hm, vi har en fyrbening här som är ungefär lika (miss)nöjd som Silver angående maten. Han har lätt att lägga på sig, har ju varit trasig under fötterna med strikta order att inte gå för långt och dessutom allergisk bl.a. mot spannmål, vilket gör det klurigt med lightfoder. Det blir en liiiiten mängd allergimat i skålen. Hundmisshandel på hög nivå om ni frågar honom ;)

    Skönt att det gick så bra hos veterinären!

    SvaraRadera
  2. mossfolk: Ja, å ena sidan vill jag gärna ge bägge hundarna detta foder vi ger dem nu som innehåller mycket fett och protein. Det känns ju snopet att Silver får en så pass mycket mindre mängd kulor än Norma, men det kanske helt enkelt är så att hon inte har behov av mer. Norma å andra sidan är ju den hunden som ständigt visar hur katastrofalt utsvulten hon är, medan Silver känns mer "nöjd"... De väger f.ö lika mycket i dagsläget... Je ne sais pas...

    Trist med Herr Lurvigs tassar och allergi. Sånt som jag själv nästan tar för givet eftersom vi inte har de problemen att brottas med.

    SvaraRadera