torsdag 11 mars 2010

Inga Älghundar...

Idag på vår långis var hundarna lösa i stort sett hela promenaden. Hundarna befinner sig några meter framför oss på vägen och plötsligt ser jag att det står en stor Älgko en bit framför hundarna intill vägen.

Jag kallar direkt in Norma och Silver och kopplar dem. Vi går sakta och tyst fram mot älgen som fortfarande står kvar och tittar mycket nyfiket mot oss. Vid det här laget verkar det fortfarande inte som om hundarna sett henne.

När vi kommer alldeles för nära går kon iväg några steg, ställer sig på vägen och fortsätter att iakta oss. Då blir det fart på Silver iallafall som börjar pipa och yla.

Då bestämmer sig älgkon för att gå av vägen och trava iväg över en lägda och in i skogen.

Det här med älgjakt är nog ingen för två skäggdamer men jag tvivlar stark på att en älghund hade missat denna ko på så nära avstånd. Tror tom att vinden kom från den riktningen... :-) Ganska coolt att de olika raserna är så specialiserade på sina grejer!

Dessutom var det fint att få se detta stora djur på så nära håll och under så lång tid!

2 kommentarer:

  1. Visst är de fina och mäktiga å nåt vis!?Kram har ni fått upp stängslet runt gårn förresten? :)

    SvaraRadera
  2. Sofie: Utan tvekan är de det!!! Väldigt vackert med de höga benlyften hon visade oss när hon älagde fram över lägdan med djup snö...

    Vi har inte fått upp stängslet, utan tänker nog vänta med det tills tjälen går ur backen och snön försvinner... Men jag bjuder in dig när det blir dags för spikandet! ;-P
    Kram till dig kompis!

    SvaraRadera