tisdag 23 februari 2010

Mascars Mörka 16 år på fredag!

Muffa med sina gulliga cykelstyreöron.

Under en period bodde jag som inneboende hos Familjen Jönsson / Södergren. Deras Morfar Tårta hade då en schnauzertant. När Tårta blev skröplig så flyttade Muffa hem till oss i villan. Oj va kär jag blev i denna hund! Redan då tyckte jag att hon hade uppnått en hög ålder (även fast alla vi mötte på promenad frågade om det var en unghund!).

Familjen enades snart om att det nog skulle bli schnauzrar hos mig någon dag när livet passade... Och de fick ju rätt :-).

Muffa fick hänga med till stan, till mitt jobb på gruppbostaden, till mina föräldrar (som också föll paldask för denna lilla charm-tant).

Nu på fredag fyller alltså Mascars Mörka alias Muffa hela 16 år!

Några av bilderna ovan har jag tagit, och några har Karin Södergren tagit.

4 kommentarer:

 1. Å vilken fin hyllning till Muffa! Tack Emma. Det känns jättefint att se tillbaka på vår tid tillsammans. Det är en skön hund. Fortfarande i all sin skröplighet kan hon blixtra till och spralla med Ylle på gården.

  Men det kostar på att bli så gammal. Nu har vi stora våndor i funderingarna om hur pass värdig hennes tilvaro är. Vi får i alla fall fira henne på fredag. Kerstin kommer hem då och vid det laget är också Lisa & co hemma.

  Tack än en gång. Jag ser fram emot att träffa dig (och kanske Anders?) nästa fredag. Min mobiltelefon är försvunnen så jag har inte kunnat lyssna av om det kommit något meddelande.

  Stor kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Härligt med schnauzrar, mina föräldrar födde upp både riesen och dvärg under hela min "bo hemma" tid och långt därefter, tyvärr delar inte mannen min svaghet för denna ras :o( så jag njuter av dina bilder istället :o)
  /Ciiilia

  SvaraRadera
 3. Tänk att hon fyller hela 16 år! Gaia, Ylle och Muffa var ju ateljéhundar tillsammans under några år så det var roligt att se de här fotonen.

  SvaraRadera
 4. Karin på FOX: Ja, med Mufflisen så har jag förvånats över att hon häll sig UNG såååå länge. Men jag håller med dig om att numer när vi träffat henne så ÄR hon en mycket gammal hund i sätt, rörelser. *gullig gamling*. Men det är ju dit alla hundar vandrar så jag förstår att det är med vånda ni funderar över hennes tillvaro... Tycker också att det skall bli roligt att träffas och fint att få ta avsked av Tårtis! Vi åker ned alla fyra förresten. Jag, Anders och hundarna. Stor kram till dig och gammel-Muffa!

  Ciiilia: Hej! va kul att du hittade hit! :-) Ja de är verkligen spciella hundar dessa schnauzrar! Jag vet inte hur många gånger de får mig att börja asgarva! Humor har de iallafall! Riesens är sååå vackra! Inte utan att vi har funderat även på den rasen... Jag håller tummarna för att din man kommer på bättre tankar vad gäller de skäggiga småtrollen... ;-). När min sambo och jag började fundera över hund blev beslutet relativt lätt. Han var även inne på en skotte som han är mycket förtjust i, men lotten föll sedan på schnauzer, han blev en mer övertygad efter mötet med Muffa! Skäggtema funderingar med andra ord... :-)

  Christina: Ja, det är i mina ögon en hög ålder! Det måste ha varit härligt att kunna ta med hundarna till jobbet! Kul att du fick glädje av bilderna! :-)

  SvaraRadera