torsdag 18 februari 2010

Beteendestudie Hund.

I Etologikursen fick vi grupper om två och två i uppdrag att göra en beteendestudie. Alla grupper fick ett varsitt djurslag. Jag och Eva fick HUND att arbeta kring. Temat skulle vara inlärning.

Vi gjorde ett etogram över förväntade beteenden från hundarna i kontakten med spelet som går ut på att hunden skall klura ut att den måste lyfta av klossarna för att komma åt korven som ligger under dem.

Sedan gav vi varje hund 10 minuter (i studien) och bockade av alla beteenden de gjorde och under vilken minut de gjorde detta.

Vi valde ut två hundraser, som i vårat fall blev två stående fågelhundar. Nämligen Pointrar och Engelska settrar.

Vi skall träffa ytterligare en Engelsk setter individ på fredag. Just nu känns det som att det skulle vara roligt att utveckla studien och förbättra den, för att sedan träffa MASSOR av fler individer. Men i syftet var också att lära sig utföra en sådan studie och vi har även funnit vissa brister som man skulle kunna förbättra. Åhhhh va kuuul det är!Myra

Lisa

Silva

Bella

Saanta

Chamon

Katla

Blixten

Idefix

Solt

När vi började höra oss för med hundägare till dessa två raser har vi fått ett sånt trevligt bemötande! Männiksor har tagit av sin tid och varit till sådan hjälp i studien!

Tack till
Astrid Borg http://www.silverforsens.se
Anna Björk http://www.bjorkvattnets.se
Malin Andersson
Johan Bromee och
Wille!

2 kommentarer:

  1. Åh vilka sötnosar! Blir så avis på dina studier ska du veta, verkar så fruktansvärt roligt!! :) Kramar

    SvaraRadera
  2. Christine: Utbildningen är nice, nice nice!!!
    Tänker alltid på din Hera när jag ser någon Gordon setter. Hon var så fin! Så sorgligt att hon var tvungen att vandra vidare så ung... :-(

    SvaraRadera