tisdag 16 februari 2010

Inget koppar!

Idag var det återigen kemilabbar på Mittuniversitetet som stod på schemat. Vi skulle ta reda på Kopparhalten (Cu) i vatten.

Jag tappade såklart upp en butelj av mitt egna kallkällavatten alá Norderåsen. Halten av koppar i vårat dricksvatten var så låg att det t.o.m låg under mätvärdesgränsen! Ingen kopparförgiftning här inte :-P

Diggar skyddsglasögonen! :-D

Många små bägare att hålla reda på.
Vårat braiga vatten utan Cu (sen att det innehåller 5 ton kalk / ml hör inte hit! ;-)
Hon häller med presition den där Marit
Här står Lisa och läser av provsvaren i en "dator" från dackefejdens tidevarv...

Om två veckor skall vi labba med jordprover och göra analyser på dem. Bäst att börja spätta upp några prover från vår lilla lägda.

Nu är det bingen som gäller för imorgon ska jag åka runt och träffa massa Pointrar och Engelska settrar som jag och Eva skall använda i vår Etologistudie!

Må väl kära läsare!

6 kommentarer:

 1. Kalkhaltigt dricksvatten är int' dumt alls. Då slipper ni tungmetaller å såna farligheter.
  Vad det låter kul med etologistudier! Pointrar och settrar är trevliga hundar. Deras "freeze-position" är ett märkligt beteende. Jag minns vår Pazer (Irländsk setter) när han mötte våra marsvin. Han var i en sån jättekonflikt mellan att vilja nosa och tvånget att "stelna".

  SvaraRadera
 2. SÅ snygg i skyddsglasögon! Du kanske har skapat en ny trend nu när bilden ligger ute på nätet ;P

  Tack för gratulationer! :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Emma!

  Tack för en rolig stund idag!:-) Jag hittade ju hit efter trevligt inlägg i min gästbok!

  Ha det gott och lycka till m studien!

  Kram från Anna och settertjejerna

  SvaraRadera
 4. Karin på FOX: Det visste jag inte! Dvs att kalken skulle ha en moteffekt mot andra saker. Jag vet inte om det är kalken som gör att vårat dricksvatten är suveränt gott eller vad som gör det, men så är det iallafall! Nackdelen är ju att saker som kaffebryggare, tvättmaskin osv kalkar igen...
  Va gulligt med Pazer och marsvinen :-) Jag har ett svagt minne av Pacer. Det är att han var vit i ansiktet på ålderns höst.

  Susanne och Pebbels: Visst var de tuffa! Jag tvivlar dock på en ny trendsättning, men man vet ju aldrig. Det skulle ju inte vara första gången en otippad sak blev "mode"... :-)

  Anna Björk: Va kul att du hittade hit! :-) Det var såååå mysigt att träffa dig och dina gulliga Settertjejer! Tack för er hjälp! Fin hemsida du har! Kram Emma R

  SvaraRadera
 5. Har du tagit bort den bästa bilden?

  SvaraRadera