lördag 28 november 2009

Tårta och Muffa - ett Mästerverk


Den här underbara tavlan blev jag blixtförälskad i! Den har min vän Lisa lala-lisa.blogspot.com gjort.

Tavlan föreställer Lisas morfar Tord aka Tårta, och hans schnauzer Muffa. Både Tårta och Muffa tycker jag väldigt mycket om. Därför är tavlan extra mycket speciell. Den skall få en hedersplats på Gungård! :-)

Tekniken som Lisa använt är Träsnitt. Jag tror att man karvar ur bilden i någon form av trämall, som man sedan lägger färg på för att sedan köra genom en vals och trycka fast färgerna från mallen på ett papper. Rätta mig om jag har fel!

Lisa och Tårta äter frulle. Bilden har Karin www.skissblocket.se tagit.

5 kommentarer:

 1. Det var som attan - att Lisa var konstnärlig visste jag men att hon var så himla duktig visste jag inte. Bilden är otroligt fin, och så himla likt!!!

  SvaraRadera
 2. Christina: Det tycker jag också! Lisa e grym! Tårta på pricken! och även Muffa på pricken!

  I love it!

  Just nu ligger mitt ec i en svart "case" eller vad det heter, men sen tänker jag: vit paspartå:Stavas? och svart ram. Eller guldram. Vet inte ännu.

  SvaraRadera
 3. Kul att se bilden på din blogg! Den är verkligen jättefin. Igår fick Tårta äntligen bli utskriven från Danderyd. Han har fått en plats på Kungsgården i Kungsängen, bara 5 minuters promenad från oss. Idag var Lisa, Nando och jag där och satte upp tavlor så att han ska känna sig mer hemma. Lisas träsnitt som du har, var ett själklart val. Nu kan han se sig såsom i en spegel från sin säng:)
  Han verkar må mycket bättre och personalen vi träffat är trevliga. Det känns helt OK so far.
  Kram (och tack för hästtipset.... men att vara hästägare är en orimlig dröm just nu i alla fall)

  SvaraRadera
 4. Hehe skumt! La precis upp morfarsbilden på min blogg :) Jag är så otroligt glad att du ville ha den! Det känns helt rätt och morfar sken upp när jag berättade det ;) Tror att han saknar dig! Det va synd att ni missade honom när ni var hemma. Men det verksar ju som om han kommer kunna hänga med ett tag till så det blir fler tillfällen!! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Karin: Vad underbart att han är piggare! Hälsa honom en stooor kram från mig!
  Bra att boendet är nära och att ni gör fint där!

  Lisa: Fina Tårta! Hoppas vi får träffa honom nästa gång vi kommer ned, lilla gammelgobben! <3

  SvaraRadera