onsdag 11 november 2009

Mitt i byggprocessen.

Idag bar det av på studiebesök till en helt nybyggd ladugård. Den är faktiskt inte ens klar än! Det var mycket givande då vi fick pilla, undersöka, krypa, halka, hoppa, se och känna på saker som annars kan vara knepigt då hela lagårn är full i kor. :-)

Vår lärare berättade om alla små detaljer, vinklar, rännor och underlag. Vissa saker var enastående, medan andra kanske kunde ha blivit ännu bättre om man byggt annorlunda. Jag gillar verkligen inlärning med att få SE samtidigt som vi får undervisning! Learning by doing...Här får plankan illustrera en klöv och bildligt tala om massor av fördelarna som finns med gummimatta på spaltgolvet mellan liggbåsen och foderbordet. Visste ni att en ko som får ligga på gummimatta/madrass i liggbåset mjölkar upp till tre liter mer mjölk per dygn, mot om samma ko får ligga på bart betonggolv!?

Ser ni hur ljust det är inne! Alla fönster på gavel och i tak ger massor av ljusinsläpp till korna!


Denna bedårande lilla tik heter Toffee. Även hon får hänga med på diverse studiebesök. Toffee tillhör vallhundsgruppen och av en ras jag aldrig träffat på tidigare. Nämligen en Polski owczarek nizinny. Jätte söt! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar