lördag 31 januari 2009

Vårt hus brinner bra ;-)
Vår övervåning består nu endast av ett skal.
Anders och jag håller nämligen på att elda upp det som en gång var tak och väggar i järnspisen!
Vi har rivit både innerväggar och innertaket. Vi skall isolera om väggarna och öppna upp hela det brutna taket upp mot nocken och även isolera det. Det kommer bli så snyggt att få fram takbjälkarna! Det var en väldans tur att vi gav oss på att riva alla väggarna för vi fann att det inte var isolerat alls på sina ställen.
Övervåningen kommer bestå av vårat sovrum (bilden med en blå tapet). På bägge sidor om sovrummet går två långsmala skrubbar (kattvindar). Dessa skall vi bygga igen sidoöppningarna på och istället ha garderober med ingångar från själva sovrummet och göra en av dem till sovalkov. I det som skall bli vardagsrum finns ett fint trägolv men som av tidens tand är ytterst slitet så det skall slipas. Eventuellt finns även ett trägolv under plastmattan i sovrummet. Det är så fint med trägolv!
Fönstret i sovrummet var utom all räddning för väta hade gjort att det ruttnat upp, så i sommras köpte vi ett nytt begangnat fönster som vi renoverade innan vi satte in det. Bägge fönstrena i vardagsrummet, ett spröjsat och ett vanligt har vi också renoverat men ej bytt. Ballkongdörren är hur rackig som helst. Vi velar mellan att köpa ny; dyrt, eller försöka rädda den befintliga. Det är så roligt att kunna glädjas åt varje litet framsteg och spekulera i slutresultatet. Även själva renoveringen är en rolig sysselsättning. Samtidigt är det tärande att hela huset ständigt är dammigt, fullt av spån och allmänt en renoveringsplats. Det kommer bli sååååå sköööönt när vi kommer i ordning, vilken känsla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar