söndag 25 december 2022

En jättefin julafton

Advent passerade i snabb takt och lika snabbt blev det julafton! Dagny sa att det kändes som igår som hon började öppna första luckan i sina adventskalendrar. 

Barnen vaknade klockan 6 och bägge skuttade upp till sina julstrumpor. Där hade tomten varit och lagt klappar på natten. Tage fick sin högt efterlängtade Macklastbil och Dagny fick cernitlera plus verktyg. I strumporna låg också en varsin julmugg med godis. 

Jag tassade ut till kaniner och hästar och bjöd på juläpplen. 

Mormor, morfar, gudmor Eva har varit här i några dagar och på julafton kom min syster, svåger och deras fina hund Pärla. Karo kullsyster. ❤

När vi andra stökade med maten så passade Anders på att ta med sig barnen på en uppskattad premiärskotertur till Småbuan och vidare en sväng. 

Kl 15 satte vi på Kalle till barnen. Tage var inte så intresserad men Dagny tyckte det var okey. Efter en stund åt vi den goda maten bestående av lax, sill, Wandas gubbröra (Wanda var min farfar Maltes syster). Vi åt norderåsiska köttbullar, wellvikens tunnbröd, god ost och prinskorv. Vörtbröd, skinka med äppelmos gjord på äpplen från våra små träd. Hemodlad potatis, hemgjord rödbetssallad med äpplen och en god rödkålssallad med apelsin och granatäpple. Barnen hjälpte till på förmiddagen att göra en smarrig Janssons frestelse. En god korv fanns också med på årets julbord. Ett jättesmarrigt och aldeless lagom stort och lagom avancerat julbord. 

Kl 17 blev det dags att spana i fönstret efter Tomten. Och så plötsligt! Var det något som rörde sig nere vid vägen? Jo men visst var det någon som kom pulsande i snön med en lykta i handen! Tomtemor kom till oss enda från Jonsgård med klappar och mandelpotatis. Dagny skickade med tomtemor både gröt och pepparkakor hem till Tomtefar och vi skickade med en klapp som tack för besöket. ❤🤶🙏

Barnen delade ut resten av klapparna och så öppnade vi i tur och ordning våra gåvor. Barnen fick så bra och fina saker. Inget överdåd utan aldeldss lagom. Själv fick jag också så fina saker. Väldoftande kroppsvård. En bra bok, jättebra köksredskap, ullsulor, en himmelskt doftande parfym och ett påbyggnadsbart smyckeskrin.  

Som sista paket under granen fanns det en gemensam klapp till barnen kvar. Nämligen den från farmor och farfar. Ett högt efterlängtat Nintendo Wii tvspel som svåger Andreas hjälpte oss att införskaffa genom en kollega. Dessa tvspel finns nämligen bara på begagnadmarknaden numera. Sååååå perfekt och barnen blev otroligt glada! De spelade sen på sitt nya spel resten av kvällen till klockan 11! De somnade minst sagt snabbt efter tandborstning och pyjamas. 

Jag känner mig så tacksam för denna jul.
 🙏❤👌🎄🎅













Lilla söta Pärla. 



Jag hade min nya julklänning dagen till ära. 



Dagny blev glad för sitt Othellospel
och Morbror Andreas lärde 
henne hur man spelar. 


En strålande insats av Tomtemor! 😍

Två glada och nöjda barn öppnar sin sista julklapp från farmor och farfar. 
Ett Nintendo. 🌟👌🎄









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar