fredag 19 november 2021

Snö, palt och månsken

 Idag efter avslutat jobbpass och storhandling for jag dom 3,5 milen hem. Efter en stund hemma och diverse hemmastök var det dags att hämta barnen. 

Det har snöat hela dagen och vi for hem i snömodden. Efter mellis och datortittande kom Anders hem från sitt jobb. Tillsammans begav vi oss sedan till stan och Farmor och Farfar I Lugnvik. 

Barbro hade efter mycket frågor och funderingar från Dagny om farmors hemlagade Pitepalt (Anders favoriträtt) varit så snäll och lagat sin speciella delikatess från Norrbotten till oss. En smet gjord på mald rå potatis, vetemjöl, kornmjöl och salt formas till bollar. I mitten av bollarna lägger man en mindre boll av tärnat rimmat fläsk. Dessa potatisbollar med fläskkärna kokas i vatten och förtärs med smält smör och eventuellt lingonsylt. Mums så gott! 

Efter maten  tog hela familjen en promenad med hundarna runt Lugnvik innan hemfärd. 

De sovande barnen bars in och las i sina sängar. Hästarna stod i månskenet och väntade på sitt hö. Hundarna fick lyxmiddag iform av matrester. Jag och Anders sprättade en chipspåse, tände några ljus och öppnade mitt födelsedagsbubbel. 

Bra fredag! 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar