lördag 9 mars 2024

Exotiska djur och ulltovning

I torsdags var jag, barnen och Lilian inbjudna till Dani i Brunflo. 

Dani är dels en passionerad ägare av flertalet exotiska djur men även en fena på att tova i ull. Hon håller i tovningskurser och säljer sina egna tovade alster. Man kan exempelvis beställa tavlor på sina husdjur så gör Dani kopior på dom. 

Vi började med att gå in i rummen med terrarier. Vi fick stifta bekantskap med både Ögonfransgeco, Afrikansk jättesnäcka, Jemenkameliont, Pilgiftsgroda, Rödögd krokodilskink, Korallfingergroda, Dvärgsandgeckos, Vietnamesisk mossgroda, Rosenbaggar, Orientalisk klockgroda, Kinesisk eldbukssalamandel, Korallfingergroda, Sköldpadda, miniräkor, fiskar mm. 

Dani var mycket pedagogisk och berätta väldigt intressant fakta om de olika djuren för barnen, och de fick mata de olika arterna med olika insekter och larver. De tyckte det var väldigt spännande.

Efter djurstunden så fikade vi. Sen var det dags för tovning! Dani hade lovat barnen att få tova varsin Hamster. Ett djur som Dagny vill ha men som hon inte kommer att få. Därför passade det bra med att få tova just en Hamster. 

Dani satt med barnen och visade och hjälpte. De var så flitiga med sina små hamstrar som blev jättefina! 

Tage döpte sin till Hamstris och Dagny döpte sin Bullen. 

Dani ordnade en makalöst bra dag för barnen på deras sportlov. Tack Lilian och Dani för en finfin dag! 


































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar