lördag 6 april 2019

Våra vardagar 1:a veckan i April

En vardagsvecka har förflutit sedan Dagny fyllde 3 år i söndags. Dagny har varit på förskolan 3 dagar denna vecka. Hela veckan dessförinnan var hon hemma och var sjuk. Vi har alla smittats men är mycket bättre nu. 

Veckan har innehållit hundpromenader, ridtur, vardagsbestyr, målning, nosework och kortspel hos Anne-Lie. Jag har inte tränar nosework med Winston på evigheter och det märktes att han både var lite ringrostig till en början men också att han var supertaggad och tyckte det var jätteroligt att få jobba. Han sökte så ihärdigt och fokuserat. 

Tage kryper nu framåt och kan sätta sig upp från liggande och sitter sedan själv upp. Hans ena framtand har kikat fram och den andra kommer nog vilken dag som helst. Han älskar att titta på vad Dagny har för sig och det finns ingen annan som får honom att skratta som hon. 

På ridturen råkade jag av misstag lura ut Oddur på en snöig lägda. Jag skulle nämligen gena en liten bit över ett skoterspår för att ta oss vidare på vår runda. Jag trodde spåren bar men plötsligt gick Oddur igenom snön och det var djupt! Han kämpade och plumsade sig fram den lilla biten till vägen och greps tack och lov inte av panik. Fina häst! 

Anders har jobbat sin första vecka på sitt nya jobb och han tycker att det vekar vara en mycket trivsam arbetsplats med trevliga kollegor. Arbetsplatsen är, liksom det gamla jobbet, en verkstadsindustri fast mindre. Ett stort plus med det nya jobbet är att det tar ca 7 minuter att köra dit istället för ca 37 minuter som det tog till det gamla. Det blir ca 5 timmar mer hemmatid i veckan.  


Dagny kockar fredagsmiddag. 
Kobajs tyckte hon att vår spenatsoppa såg ut som. 






Tage kan sitta själv. 




Vi målar med fingerfärg och vattenfärg. 





Dagny ville prompt ta med sig sina födelsedagsballonger på promenaden. 









Det kom ett paket med posten från Johanna och Andreas. 
I paketet låg häftiga ballonger och hårspännen. 


Dagny dansar med sig 3-ballong från mormor och morfar. 



Aska tränar nosework. 

Johanna och Tage språkar. 



Kenzo.

Kortspel och fika, vår vana trogen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar