onsdag 31 oktober 2018

Museibesök

I måndags besökte vi Jämtlands länsmuseum Jamtli tillsammans med Sanne, Bim och Sannes föräldrar. 

Först gick vi på museets inomhusavdelning. Den var riktigt bra då det dels fanns jättemånga fina miljöer som de skapat och som man dessutom kunde ta del av fysiskt. Titta på levande fiskar i dammen utanför den gamla samekåtan, som man fick gå in i. Den uppstoppade björnen fick man klappa och det fanns flera knappar och prylar men fick trycka på så det började lysa lampor och komma ljud osv. 

Dagny kikade in genom en liten dörr in till ett stall och dör stod en grå liten Tomte exempelvis. Ett spädbarn låg i en vagga och plötsligt började vaggan att gunga och spädbarnet att gråta. Den gamla gumman som låg intill började att rossla osv. 

Efter äventyret inne åt vi lunch och därefter gick ut och spanade på Jamtlis utomhusmiljö. Vi tittade på gamla byggnader och vi fick även gå in i den gamla ladugården och hälsa på en fjällko, några getter och höns. 

Båda barnen somnade efter ungefär 0,3 sekunder efter att vi satt fast dom i sina bilbarnstolar. En jättetrevlig dag. Dagny och Bim kröp in i den gamla hundkojan 
som finns utanför en av gårdagarna inne på Jamtli. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar