onsdag 24 oktober 2018

Gemensamt fredagsmys på föreningshuset

Här hemma i byn har vi ett jättebra föreningshus som heter Nordanborg. Där finns en cafédel och en stor sal med tillhörande scen. Föreningshuset är en tillgång för alla som bor i byn som för en billig peng kan vara medlemmar. Även andra kan hyra det. Föreningshuset kan användas till en mängd olika roliga saker. 

Jag och min kompis tillika bygranne bestämde oss för någon vecka sedan att ordna ett gemensamt fredagsmys för alla i byn som ville komma. 

Vi tänkte att det kunde vara skönt för exempelvis dom som jobbat hela veckan att få komma och slippa laga mat. Så i fredags kl 17 serverade vi hamburgare och efteråt kunde dom som ville grabba tag i ett valfritt spel eller pussel som vi tagit dit som passade alla åldrar, 1 - 101 år. 

Vi känner att ett gemensamt fredagsmys där alla är välkomna, där byns barn får en chans att träffas och lära känna varandra, där de vuxna byborna också får en chans att träffas och lära känna varandra. Ett fredagsmys som ger riktigt möten med fysiska spel och som tar ett steg från skärmtid och tv-soffa kändes bra och något som vi ville skapa. 

Behöver jag skriva att det blev väldigt trevligt för oss som var där? Dagny hade sååååå roligt denna kväll!   







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar