onsdag 3 oktober 2018

Mer septembervardag

Tage har blivit mer vaken, fäster och följer med blicken och har börjat ge oss svarsleenden. Mest är det fortfarande de basala sakerna som att äta och sova som fyller hans dagar men det händer ändå en hel del. 

Hösten är otroligt vacker nu. 

Dagny går på förskola i Häggenås 3 dagar i veckan 5 timmar per dag. Hon hänger med oss på det mesta vi gör. Hon mockar och sopar i stallet, följer med till stan och uträttar ärenden. Hon går med  på långa hundpromenader. Hjälper oss att handla genom att dra en egen liten vagn, lägga upp varor på bandet osv. Hon tycker om att lägga pussel, leka med bilar, flygplan och är mycket fascinerad av helikoptrar bla. Hon tycker om att titta på tecknat och föredrar program om bilar, Nicke nyfiken och program med barnvisor. 

Hon vill gärna att jag sjunger bla Blinka lilla stjärna, Imse vimse spindel, En kulen natt, mfl. Hon tycker om bollar, paket, sin balanscykel, leka i sandlådor, djur, bilar, flygplan, monster, dinosaurier och leka buuu-leken. Hon hjälper oss gärna med allehanda sysslor som att ge hundarna mat, diska, dammsuga, dammtorka, borsta håret på mig och hundarna, bära saker, vattna blommor, hämta saker osv. Hon tycker mycket om när vi läser sagor för henne och att få post. 

I september har vi även träffat familj och vänner. Anders har jobbat lite med gårdssysslor och våra snickare var här några dagar. Vi har gått igenom en del här hemma i syfte att klura ut m de skall sparas eller avyttras utifrån japanskans Marie Kondos principer efter att vi läst hennes bok Konsten att städa.  Bra bok! 

Jag och Tage går på baby massage en gång i veckan och har även varit iväg på sopplunch på Öppna förskolan i Lit. 

Jag har kört och åkt lite raggarbil och vi har bestämt oss för att skicka 56:ans inredning på omklädning i vinter. Så då måste vi spana och planera hur det ska se ut. : D  Tur att vi har så lika smak! 

Sist och varken yngst eller äldst: Vår schnauzer Norma har blivit ett år äldre. Den 29 September fyllde det lilla skäggmonstret 11 år. 







Jag och Tage på väg till Öppna förskolan. 



Tage ca 5 veckor. 


Spara eller avyttra, det är frågan!


Norma har fyllt 11 år. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar