onsdag 5 september 2018

Höftkoll för Tage

Då Dagny föddes med höftluxation och detta kan vara ärftligt ville vi att de kollade upp Tages höfter extra noga. Barn som föds med detta får sina höfter fixerade i en "grodposition" i anitingen en Von rosenskena och/eller en Frejkabyxa. 

I måndags hade vi tid för först ultraljudröntgen av Tages höfter och efter några timmar hade han tid för att träffa en ortopedläkare. 

Det syntes ingenting på röntgen och läkaren kunde inte känna att där fanns något fel. Hans höfter var dock lite lite omogna vilket är vanligt på så små barn. För säkerhetsskull fick han en ny tid för röntgen och träff med ortopedläkare om ytterligare 6 veckor. 

Det känns jättebra att vi fick gehör för vår önskan om att kolla upp Tage extra noga samt att han faktiskt inte behöver bli fixerad. Fast det hade ju såklart varit absolut bra och nödvändigt vid minsta tveksamhet. 

Båda barnen var så otroligt duktiga hela dagen! I de olika väntrummen och under de olika undersökningarna. Sjukhuset hade fixat med leksaker i de olika väntrummen och i mellantiden åkte vi och lunchade samt hittade en park där vi kunde spendera några timmar ute i solen och värmen istället för att hänga inne på sjukhuset. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar