söndag 11 december 2011

Naturstig

Bara några minuters promenad bort från mitt norska boende börjar en s.k naturstig.

Stigen slingrar sig fram på ett skogsbeklätt "fjäll". Den är lång, kuperad, och naturen är väldigt varierad. Titt som tätt kommer man ut i någon glänta på en höjd, och möts av storslagen utsikt åt alla olika riktningar.

Norma och jag har gått denna naturstig frekvent under hösten. På senare tid har det dock varit riktigt blött och därefter halt och sedan kom snön. Vi har med andra ord gått mer på byns grusvägar sista tiden.

Idag kände jag för att testa naturstigen igen. Då visade det sig att någon annan har gått denna runda frekvent för vi hade lyxen att kunna gå i en upptrampad fåra i snön!

En annan bra sak med naturstigen är att Norma kan vara lös nästan hela promenaden. Hon är ju överlag duktig på att vara lös, men det känns inte som att jag vill ha hennes lös på bilvägar mm. Hon är ju inte 100 procentigt inkallningssäker vid möten av människor och hundar heller då hon gärna vill hälsa. Hon älskar iallafall denna slinga (liksom jag själv),och springer kors och tvärs, fram och tillbaka.

Känner mig mkt nöjd. Vädret har dessutom visat sig från sin bästa sida idag.

2 kommentarer:

  1. Vad toppen med en bra promenadväg så nära! Och jag skulle inte alls ha något emot lite bilder från snöigt landskap ;)

    SvaraRadera
  2. mossfolk: Får komma ihår att ta med kameran framöver... :-D

    SvaraRadera