måndag 5 december 2011

En vinteraktivitet.

Till följd av de senaste vargavintrarna har jag insett att jag bör finna en aktivitet som jag kan uppskatta vintertid.

Mitt tidigare minne av längdskidor är skolutflykt i lågstadiet, kalla pjäxor och någon förbenad metallbåge bakom pjäxan som bara halkade av hela tiden. Blev inte biten av längdskidåkning med andra ord.

I fjol tog vi dock en tur till Vemdalen och hyrde längdskidor. Jag fick en ny upplevelse, och kände att detta kunde vara en trevlig vinteraktivitet att sysselsätta sig med under de långa norrländska vintrarna.

Min hyresvärd åker mycket skidor, och hittade bra och prisvärda "turskidor" till en nybörjare som jag själv.

Nu väntar jag bara på att snön skall komma (och ligga kvar), så att jag kan testa min nya längdskidor! *glad* :)


5 kommentarer:

 1. Jag har också tänkt prova på längdskidor i vinter. Har inte stått på några på säkert femton år... Det är bara det att den där snön lyser med sin frånvaro i år.

  SvaraRadera
 2. Wiiiihoooo! Nu fattar jag <3

  SvaraRadera
 3. Alltså jag som sa det ovanstående...

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att åka längdskidor med Aska. Jag längtar verkligen tills det kommer mer snö :) Vi får ta hundarna och åka tillsammans i vinter :)

  SvaraRadera
 5. mossfolk: jag hade inte heller åkt längdskidor på tid och evighet, men överaskades över att det var så schysst. Paketet jag inhandlade var inte heller så dyrt som jag trodde, och täcker mina behov utmärkt! Tror detta var en bra investering. Norgevintern avbryts ständigt med regn och plussgrader. Ser fram emot att provåka! :)

  Sofie: just det! :-D

  Vintertass: Kan tänka mig att det går bra snabbt med en draghund, samt att denna aktivitet borde väl passa Aska som handen i handsken! Tar gärna en skidtur tillsammans med er när jag kommer hem!

  SvaraRadera